Leka med blommor

Hej hej
I dag är jag SÅÅÅÅÅ trött…
Jag har sovit helt ok i natt men jag skulle tro att det är den långa bristen på ordentligt
med sömn, kombinerat med stress, sorg och oro som börjar komma i kapp.
Det är verkligen dags att börja prioritera sömn…
….annars riskerar jag nog att gå in i väggen.

Något som verkligen är som balsam för själen är ju blommor…
Inte bara att omge sig med dem utan även att skapa med dem.
Man behöver faktiskt inte vara utbildad florist för att få till det….
…..även om det förstås är ett plus i kanten..;)

Till pappas begravning valde vi att göra blomsterarrangemangen själva.
Jag köpte 2 st höga krukor och fyllde upp med lecakulor och oasis.
Sedan var det bara att börja sticka i blommorna och för en relativt billig peng
fick vi 2 stora, ganska höga arrangemang att ställa på var sida om kistan.

Jag använde oasis mycket förr, men har av någon anledning glömt bort denna magiska produkt.
För oj vad det går att göra mycket fint med hjälp av de där konstiga bitarna.
Jag fick några tillskurna bitar över som jag la i en salladsskål och fyllde på med lite vatten.
Jag lät oasisen ligga helt täckta med vatten ca 30 min först.

Så samlade jag ihop några halvvissna buketter och bestämde mig för att göra något kul med det
som fortfarande hängde med i svängarna…

Om jag hade haft lite ork hade jag naturligtvis gått ut och hämtat lite blåbärsris för det fyller ju ut väldigt fint…
Men så här började jag… med de stora bladen….
Sen är det bara att gå in i sin bubbla och tjoffla i hop det….

Jag gillar osymmetriskt och när det inte är perfekt…
Lite hejsan hoppsan ni vet….precis som jag är….

Så köp lite oasis vetja…det är bara fantasin som sätter stopp…

Kram Katarina

Viktig uppdatering!
Ni får tänka det här inlägget minus oasis…
Tydligen innehåller det plast och de små partiklarna som blir är ju inte alls bra

för vare sig levande varelser eller miljön.
Jag lägger mig platt och erkänner att jag faktiskt aldrig läst på

innehållsförteckningen om vad det innehåller.
Så tills det kommer en miljövänlig ersättare (kanske redan finns??)
så är det bättre att använda hönsnät som Christine tipsar om, Tack för det!
I stora krukor tror jag det funkar utmärkt om man fyller upp med lecakulor och vatten.
Har man bara tillräckligt mycket kulor tror jag det blir stadigt och bra.

blommor

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Christine
  9 februari, 2021 at 2:12 e m

  Jättefina arrangemang, men köp inte oasis! Det är plast och det blir ju sådana där hemska små partiklar av det som är farliga för allt levande. Köp tex hönsnät och forma efter krukan/vasen och återanvänd. Det finns även superbra blomsterfakirer att ha i botten på vaser. Bara ett tips i all välmening i detta plastbantande samhälle. Kram 🌹

  • Reply
   Sallys hus
   9 februari, 2021 at 8:59 e m

   Åå tack…det hade jag ingen aning om…måste skamset medge att jag faktiskt aldrig läst på förpackningen vad det är…
   trodde nog det var något hoppressat…ja jag vet inte riktigt vad….
   I krukor funkar det ju med bara en massa lecakulor och vatten men på fat var det ju supersmart med hönsnät.
   Ska aldrig köpa oasis mer…
   Kram Katarina

 • Reply
  E
  9 februari, 2021 at 4:41 e m

  Åh var det du som gjort de fina krukorna! Jag tyckte det var väldigt vackert, hade aldrig sett tidigare och gillade det mycket. Ja nu är det nog time för dig att ta hand om dig, sova och äta och hitta glädjeämnen så att rollecoastern planar ut. Kram

  • Reply
   Sallys hus
   9 februari, 2021 at 9:01 e m

   Hallå fina du.. tack för alla rara kommentarer…ja nu är det dags att börja återhämta sig tror jag <3
   Tack...ja de blev väldigt bra...vi skulle ha 2 vaser bestämde vi...men jag byggde lite vidare på det...;)

   Kram <3 <3

 • Reply
  Villa Ryttarängen
  10 februari, 2021 at 7:32 f m

  Hej Hej! Längesedan jag kommenterade hos dig. Lite känslig för begravningar och sånt, ja du fattar. Hoppas du kan ta det lite lugnt nu och sova ut. Jag visste inte heller att oasis var miljöfarligt. Jag tycker att dina arrangemang blev super super fina. Blåbärsris är jättefint men vi har så mycket snö att det inte syns där i skogen. Ha en bra dag. Kraaam Pia

  • Reply
   Sallys hus
   10 februari, 2021 at 8:53 f m

   Hallå rara du…
   Ja de är sorgliga men pappas var faktiskt riktigt vacker <3
   Nej jag hade heller ingen aning om det här med oasis...
   Här är också en massa snö men det sticker upp lite här och där...;)
   Ska nog ut o knipsa av några körsbärskvistar i dag i alla fall. <3
   Kraaaam

 • Reply
  Anna
  10 februari, 2021 at 8:38 f m

  Det livet man hade innan alla tråkigheter återvänder ju så småningom. Tro mig jag vet…
  Sorgen gör sig påmind ibland, kanske när man minst anar det, kanske i samband med högtider och högtidsdagar.
  Ibland tror man på allvar att man håller på att kollapsa totalt. Man måste lyssna på sin kropp och sitt huvud.
  Jag har varit sjukskriven till och från ända sedan min svärfar och pappa dog i våras och höstas. Var glad att du har det jobb du har och kan vara lite flexibel. Du har ju lilla Sally också.
  Min arbetsgivare tyckte att det var utmärkt för mig att jag skulle byta arbetsställe i våras. Jag jobbar som kock på en kommunal förskola och skulle då byta till en annan förskola. Jag kände att jag inte orkade detta mitt i allt utan jag ville avvakta. Arbetsgivaren stod dock på sig. Nu som först efter jul känner jag mig stark igen på jobbfronten och befinner mig på mitt nya arbetsställe. Huvudet styr inte som vanligt när man befinner sig i sorg, stress och kanske chock. Det är fullt normalt. I det läget kopplas den gamla ”reptilhjärnan” in och den ”moderna hjärnan” får stå tillbaka. Allt för att vi ska överleva och klara oss igenom situationen.
  Det tar tid att återhämta sig. Under året som gått har jag gått hos en beteendevetare på Previa. Jätteskönt har det varit att prata med någon som förstår sig på hur man fungerar i sorg. Hon har gett mig många verktyg som jag använder mig av för att klara av mina arbetsdagar.
  Jättefina blomsterarrangemang som du hade gjort till begravningen!! Jag gjorde ju till pappas och jag tyckte det var så skönt att själv göra fint.
  Var rädd om dig och var inte rädd för att ta hjälp av någon utomstående om det behövs. Kom ihåg att skratta mycket och ofta. När man är en positiv och glad person, så är det ju så man vill vara den mesta av sin vakna tid.
  STOR kram.

  • Reply
   Sallys hus
   10 februari, 2021 at 8:51 f m

   Ååå…om du bara visste hur mycket det betyder att du tar dig tid att skriva till mig. Jag har verkligen sugit i mig alla dina fina och långa kommentarer men inte riktigt orkat svara förrän nu. Du har ju verkligen fått din beskärda del av sorg det senaste året och vad skönt att höra att det går åt rätt håll för dig. Jag håller med dig i allt och att skratta är superviktigt. Jag vet ju att pappa absolut inte hade velat att vi skulle stänga av och bli deprimerade…jag vet att han skulle vilja att vi levde livet mer än någonsin…men det är ju SÅ svårt. Jag befinner mig i någon slags dvala o även fast jag vet att det inte kommer att hända, går jag ändå och väntar på att han ska dyka upp här utanför…med sitt varma leende och sin gitarr…
   I takt med att allt det praktiska ordnar upp sig tror jag att jag kommer få mer och mer tid och ro att läka…
   Sen tror jag precis som du säger…att sorgen kommer göra sig påmind när man minst anar det.
   Ta hand om dig och ha en fin dag!
   Kram Katarina

 • Reply
  Anna
  10 februari, 2021 at 9:39 f m

  Vad glad jag blir att det jag har skrivit har varit till nytta för dig.
  Jag är en otroligt pratsam person och då blir det jag skriver till dig därefter:)
  Känns som om vi har en sak gemensamt i och med att vi har upplevt hur fort livet kan ta slut i Covid-19…
  Vi har dessutom förlorat våra högt älskade pappor som betydde så mycket för så många.
  Ha en bra dag själv och ta hand om dig!!

  • Reply
   Sallys hus
   10 februari, 2021 at 9:58 f m

   Mjaaaeeeiii jag tror vi har mer gemensamt…;) jag är också rätt pratsam och jag får för mig att du är en naturligt glad person…precis som jag? Stor kram

 • Reply
  Anna
  10 februari, 2021 at 10:40 f m

  Kom också på sen att vi har MASSOR och roliga saker gemensamt!!
  Jag älskar att resa, inredning, blommor, djur, min familj, glada vänner, mitt hem, min trädgård…:)
  Jag började läsa din blogg för massa år sedan av den anledningen att den ger inspiration, glädje och trivsam läsning.
  Började dock inte att kommentera förrän både du och jag utsattes för svåra prövningar.
  Ser fram emot att fortsätta följa dig:)

  • Reply
   Sallys hus
   10 februari, 2021 at 12:10 e m

   Åååå det var roligt att höra… blir varm i hjärtat <3
   Stor kram igen...
   Jiiiises vad jag kramas med dig i dag...;)

 • Reply
  Marie
  10 februari, 2021 at 4:31 e m

  Ohh så tjusigt du gör det

Leave a Reply