Jamen så…
Vi tar väl och bränner av deserten också så har ni fått tips på en galet smarrig 3-rätters med välkomsttjolahoppsan och hela altet…;)
(Bara att skrolla neråt i flödet så hittar du välkomstdrink, snittar, förrätt,
varmrätt och till och med en enkel dukning…;)
KLADDIG BROWNIE MED CHOCOLATECHIPS, SILKESLEN MJÖLKCHOKLADFROSTING & CHOKLADKRISP
Brownie:
200 gram smör
4 dl strösocker
1 vaniljstång
1/2 dl starkt kaffe
3 dl mjöl
3 dl kakao
1 tsk bakpulver
en rejäl nypa havssalt
4 ägg
50 gram mörk choklad, ca 70%
Frosting:
300 gram rumstempererat smör
300 gram smält avsvalnad mjölkchoklad
(ex. 55% choklad från Odense)
1 nypa salt
1,5 dl florsocker
Topping:
Kinasnacks eller Maltesers
Chokladbrownie:
Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur den och blanda med smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Smält samman och tillsätt sedan kaffe, blanda noga. Rör samman alla torra igredienser i en skål (mjöl kakao, bakpulver, salt), sikta gärna ner kakao så att det inte bildas klumpar. Vispa på låg hastighet, eller för hand, ner smörblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa på låg hastighet till en jämn smet, övervispa inte. Hacka chokladen i mindre bitar och vänd ner i smeten.
Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd form a ca 20 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 25 minuter. Smeten ska vara fast i kanterna men lätt dallrig i mitten, då är den klar. Ta ut från ugnen och låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet i minst 5 timmar.
Mjölkchokladfrosting:
Vispa ihop smör, florsocker och salt med en flatblandare eller med låg hastighet på vispen tills det är lent, vitt och fluffigt. Tillsätt den avsvalnade smälta chokladen och vispa på lågt hastighet tills det blandat sig väl. Fördela över brownien och smula sedan maltesers eller kinasnacks över kakan.
Skär i portionsbitar.
Det här receptet hittade jag för flera år sen hos Made by Mary
som nu har bytt namn..;) hon har massor av smarriga recept..;)
Det här mina vänner är en SÅ mäktig kaka så det räcker med en liten liten bit….
Den går alla tiders att frysa så i vår frys finns nu väldigt mycket kladdig chokladkaka…;)
Kraaaaaam Katarina
4 Comments
Cicci
12 mars, 2020 at 6:47 e mGaaah, choklad tillsammans med jordgubb, åååh!
Sallys hus
13 mars, 2020 at 8:26 f mJa visst är det bästa kombon…;)
Malin
13 mars, 2020 at 12:48 e mHimmel, den ser helt fantastisk ut !!
Sallys hus
14 mars, 2020 at 10:06 f mÅ det är den…mäktig bara…;)