Varm smörgåstårta

Hej heeeeej…
Hoppas ni har en härlig helg!

Vi har varit ute i trädgården och grejat i dag…
Visst är det härligt nu när värmen ääääntligen börjar komma.

Vi fixade världens snabbaste middag….
Varm smörgåstårta…
Brukar ni göra det?
För oss var det flera år sedan senast men oooooj vad gott det är…
Som en tjock lyxig varm smörgås…

Du behöver:

2  förp bacon (à 140 g)
1  purjolök (à ca 300 g)
250 g kastanjechampinjoner
salt
peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
3  hönökakor eller polarkakor
250 g körsbärstomater
150 g riven pizzaost


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.
Strimla baconet. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skiva champinjonerna.
Stek baconet i en stor gryta tills det börjar bli knaprigt. Tillsätt purjolök och champinjoner, fortsätt att steka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop matlagningsgrädde och majsstärkelse. Tillsätt grädde och crème fraiche i baconfräset.
Koka upp och rör om. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut en brödkaka på en plåt med bakplåtspapper. Bred hälften av stuvningen ovanpå kakan,
lägg på en brödkaka, bred på resterande fyllning och sist en brödkaka överst.

Dela tomaterna. Strö på ost och fördela tomaterna på översta kakan.
Sätt in plåten mitt i ugnen 10-12 minuter.

Servera med en sallad och ett gott rödvin…..

Voila…..

I kväll blev det middag framför tv´n……mysigt ju..;)

Kraaaaaaam Katarina

recept

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply