Nuär det dags!!

Heeeeej!

Jag skriver ju mest om inredning och försöker att ha mycket bilder och inte supermycket text.
Precis så som jag själv helst läser bloggar. Men i dag skriver jag om min vikt!!
Så om du inte vill läsa det så ses vi en annan dag!
Ha det..;)!!
KramRedan efter min operation i början av juni förra året smög sig något kilo på.
Jag fick ju inte träna och jag vet inte hur ni funkar men jag gör precis tvärt emot vad man ska.
Tränar jag inte äter jag mer.
Tränar jag äter jag mindre.
När jag efter sommaren kom igång igen ja då pajade ju ryggen ihop totalt och i stället för spinningen fick jag ju ränna hos kiropraktorn 2 ggr i veckan.
2 utlandsresor gjorde ju inte matintaget mindre..
Jag klagar absolut inte och jag ursäktar mig inte. 
Jag söker bara en förklaring till hur det gick som det gick..;)

Nu börjar det ordna till sig med ryggen och jag går till kiropraktorn var 3:e vecka.
  Jag kommer aldrig sluta att gå dit. 
Jag ska unna mig själv minst 2 besök per år. Det borde alla göra!
Träna kan jag absolut göra igen!!

Jag känner ju på kläderna att de sitter tajtare…ser i spegeln.
Ändå blev jag lite chockad då jag ställde mig på vågen härom dagen.
 Av de 12-13 kilo jag gått ner har jag gått upp 5-6 igen…
Så nu är det dags, dags att sparka sig själv i ändan och sätta igång!
Jag surar inte! Jag gnäller inte!!
Jag har lärt mig att inte vara så hård mot mig själv..
Det gör inget om man fikar och äter godis.. bara inte varje dag.
Det räcker till helgen.
LCHF
Det är inget för mig!!

Jag klarar inte alls av att vara utan pasta och bröd, frukt osv.
Nej Tallriksmodellen är mer min grej.
Minska på portionerna och fettet i veckorna och äta som man vill på helgen. (läs lördagen)
Viktväktarna helt enkelt.
Den här gången går jag inte med i viktväktarna på nätet som jag gjorde förra gången.
Jag VET ju hur jag ska göra… den här gången tänker jag bara göra det!
Det handlar ju om att förändra sitt matbeteende för all framtid och då funkar inga snabba dieter.
Man måste hitta något man känner funkar för en själv.
Så nu är fruktfatet fyllt och det är dags att ta nya tag.
Jag ska ta det sakta men säkert den här gången med.. 
…eller den här gången!!
Jag ser det mer som att jag måste styra in på rätt bana igen och 
ta tag i mig själv innan det går för långt!

Dessutom mår jag ju så mycket bättre om konditionen är på topp 
och fötterna har några kilo mindre att bära.
Varför skriver jag egentligen om det här här??
Varför lämnar jag ut mig här?
Här i min blogg där det skrivs mest om inredning..
Jag vet inte riktigt!! 
Fast å andra sidan är det ju jag som bestämmer vad jag vill skriva om..;)
Jag tror det är bra att utmana sig själv ibland…
..å så tror jag att ni är många med mig därute som också har ett å annat kilo att bli av med…eller som bara behöver komma igång och träna och äta lite bättre för att MÅ bättre.
Hur har du det?
Hur ska du göra för att ta tag i ditt liv?

Ha en mysig helg nu!
Kram Katarina
Hälsa & Skönhet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Ewa
  4 januari, 2014 at 12:45 e m

  Hej, jag tycker bara det är positivt när du skriver om lite av varje, inredning, resor o ”hälsa” 🙂
  Jag blir också inspirerad! Försöker tappa några kilon…o hitta en styrketräning mina händer klarar…rida, promenera o cykla(inomhus utan att hålla i styret för länge…)fixar jag ju men känner att överkroppen behöver nåt 😉 😉
  Nu blir det en långpromenad iaf!!!
  Kram
  Ewa

 • Reply
  Hemma på Sjuan
  4 januari, 2014 at 1:07 e m

  Jag tycker det är jättebra att du skriver om detta!! Jag är själv precis likadan, har kämpat med mina kilo fram o tillbaka. Har anmält mig till en utmaning nu under januari o funderar att skriva om det…?
  Fina bilder du visar!
  Önskar dig lycka till, kram Suss

 • Reply
  Isas Trädgård
  4 januari, 2014 at 2:33 e m

  Hej !

  Du ser fantastisk ut på alla bilderna tycker jag !
  Skönt att du är bättre i ryggen, det brukar vara ett litet helvete med ryggont som påverkar hela kroppen.
  Nytt år med nya föresatser är härligt och till veckan skall jag köra igång med träning i varmvattenbassäng som min kropp skall klara av – ser verkligen fram mot det !
  Lycka till med din träning och var rädd om ryggen !
  Kram/Isa

 • Reply
  ETT RÖTT MONOGRAM
  4 januari, 2014 at 3:24 e m

  Du är så fin, men man ska absolut ha sin trivselvikt. Jag började med 5:2, det bästa jag gjort, hösten 2013. Under jul har jag struntat i det, börjar igen nu efter helgen. Superenkelt och man blir pigg på köpet. Har varit med i viktväktarna också, och där lär man sig mycket bra. Kan tala om att jag gått upp 2 kg under helgerna, men det fixar jag lätt. Heja på, till både dig och mig.
  Kramar
  AnnaMaria

 • Reply
  Välkommen Hem!
  4 januari, 2014 at 3:31 e m

  Det skulle nog inte spela nån roll alls, vad du skriver om, vare sig det är inredning, vikt-upp-och ner-minskning, hundar, katter, hemmorrojder eller vad som HELST, så bara älskar jag ju allt du sprutar ur dig, haha!
  Men till ämnet då. Hm… Svårt det där. Alla går vi nog upp och ner och just nu är det UPP för mig med. Julhelvetet kan jag nog bara skylla på… och min dåliga karaktär. Hade ju TÄNKT att ställa mig på crosstrainern igår men så kom några praliner och lite vin emellan och sen var det liksom kört. Så då tänkte jag IDAG! Idag SKA JAG! Men häpp, så sov jag bort halva dagen, har dammat och fejat och nu puttrar hjortsteken till kvällens middag på spisen så järnhästen får stå och samla damm ett dygn igen…
  Kanske nästa vecka då. Med betoning på kanske. Jag peppar mig med att läsa din blogg istället!
  Kraaaam och lycka till!
  Judita

 • Reply
  Sofi
  4 januari, 2014 at 3:46 e m

  Hej vännen!

  Först och främst så tycker jag att du är superfin som du är!:) Men jag förstår precis hur du resonerar eftersom jag tänker likadant själv!
  Jag gick med i viktväktarna online på Nyårsafton, ett beslut som växt fram de senaste månaderna. Jag var med i viktväktarna för några år sedan och det funkar otroligt bra för mig. Men som med allt annat så gäller det att man är motiverad och har bestämt sig och det har jag. Tycker ju att deras app är fantastiskt bra och gör allt så väldigt lätt med:)
  Tycker det känns så kul att vara igång!
  Ni får vi peppa varandra!:)

  Heja oss!

  Kram på dig

 • Reply
  Vikeskärs hem och ting
  4 januari, 2014 at 3:58 e m

  Här fungerar ju LCHF riktigt bra och jag har aldrig mått så bra som med den dieten. Jag slipper vara hungrig och kan äta det mesta ändå. Ska tom köpa kebabpizza idag men då skrapar jag av fyllningen hihi.
  Men alla kroppar är ju olika och vi passar för olika metoder. Jag skulle kunna argumentera massor angående tallriksmodellen, meeen alla gör vi olika hihi. Så lycka till nu 🙂 Ska bli kul att följa din resa.
  Kram kram

 • Reply
  Nellie
  4 januari, 2014 at 3:58 e m

  Började min viktresa för ca 10 v sedan. Vågen visar nu nästan -10 kg! Har hjälp ”utifrån”. Betalar för kostrådgivare och PT. Har tid gjort försök då jag gått ner några kg snabbt men sedan gått upp + lite till. Kostrådg hjälpte/hjälper mig att se mönstren i min kost. Ingen frukost hemma, kass frukost på jobbet, knapert o stressigt till lunch, sött till em-fikat på jobbet, onyttigheter på väg hem fr jobbet för att hungern river i mage o huvud, brakmiddag på kvällen. Drack jag ngt så var det 1-3 koppar thé/dag. Nästan aldrig ngt till maten el däremellan. Sedan är jag rastlös, som när jag har långtråkigt går och tittar i skåpen! Har haft problem m rygg, axlar och nacke, hälsporrar o astma vilket gjort mina försök till sportande illa. Mina nya regler (och ack så enkla regler!) är:
  Äta frukost hemma (jag: gröt o kokt ägg).
  -Frukost på jobbet (det ägg jag kokade tillsammans med frukostägget hemma+en frukt el några nötter).
  -Lunch (egen matlåda)
  -Em-fika (3 msk keso el ett kokt ägg om jag ska träna efteråt, frukt)
  -Middag (Finns mat färdig så tar jag det som passar, men oftast lax, kyckling, tonfisk el omelett m wookade el kokta grönsaker).
  -Däremellan försöka dricka 2-3 dl vatten.
  Äter inte potatis, ris, bröd, pasta, dåligt fett eller socker.
  Är numera nästan aldrig hungrig utom på morgonen! Jag förbränner maten jämnt och lugnt. Fyller på m energi även om jag inte är hungrig. Tallriksmodellen som jag följer 1-2 ggr/dag är MIN knytnäve m lagat grönt, min knytnäve rått grönt, min handflata protein (ägg, fisk, kött), ½ tumme BRA fett. Gymmar 1-3 ggr/v (gåband minst 20 min+några olika övn för rygg o mage(+lite andra styrkeövn om jag hinner). Brukar bli ca 1 tim där. Sedan försöker jag gå minst 2 ggr/v. Minst 30-40 min. Men det viktigaste för mig har varit att få till vardagsmotion. Arb i en liten stad som gör att möten o hembesök oftast är inom 15-20 min prom. Nu kan jag räkna in minst 30-40 min prom/dag utan större ansträngning. Det är den viktiga grunden för mig! Viktigaste faktorerna för mig har varit:
  ÄTA, mer den 1:a delen av dagen än den senare.
  PLANERA MAT. Se till att det finns nyttig mat hemma. Laga extra port och lägga i frysen.
  PLANERA MOTION. Fördela tiden. Se hålen i schemat för 15 min prom.
  -DRICKA VATTEN!
  -RÖRELSE inte elitidrottande! 3-4 dagar/v, allt räknas.
  -VARA NÖJD med det jag gör istället för att vara missnöjd över det jag inte gjort. Har en ”tävlingsdjävul” på min axel som utmanar mig; på GOTT OCH ONT!!! Har svårt att vara nöjd över mina små motionspass. 15 min prom= Phhhuuii! Istället för BRAAA JOOOBBAT, JAAAH!!!
  Min kostrådg väger mig 2-4 ggr/mån. Jag ska helst inte väga mig själv men har svårt att låta bli ;)!!! Men det viktiga som hon gör är att hon även kan mäta hur mkt vatten jag druckit, hur mkt % fett jag förbränt, och hur mkt kg muskler jag byggt!!!! Får mkt pepp o beröm när det går bra och hon hjälper mig att hitta misstagen när det gått mindre bra. Känner mig stark som en oxe när jag går ifrån hennes möten. sedan att mina arbetskamrater, släkt o vänner börjar se förändringen är ju bara att suga åt sig. Att bli glad o tacka för det, istället för att påminna dem och MIG SJÄLV om att det är många kg kvar.
  Detta är min berättelse. Skulle kanske mailat dig istället men orkar inte skriva om det. Ska ut o gå nu!!! Trots skada:)Slirade nämligen av löpbandet i förrgår :S Men jag kan lufsa runt och få lite frisk luft iallafall. OCH VARA JÄKLIGT NÖJD MED MIG SJÄLV!! Kramar och pepp till dig från mig

 • Reply
  Birgittha
  4 januari, 2014 at 8:48 e m

  Målet är 10 kg ner till sommaren, delmål 5 kg till påsk!
  Gör som du och kör med tallriksmodellen! Känns skönt att det är fler som kämpar på!
  Med vänlig hälsning Birgittha

 • Reply
  ikas
  4 januari, 2014 at 10:21 e m

  Härligt att du skriver om detta!! Jag behöver bli av med ca 10-15 kilo och tanken är väl att jag ska skärpa till mig nu när vardagen kommer. Jag är sådan att börjar jag ”missbruka” mat har jag svårt att sluta utan mår bäst av ganska sträng diet. Lycka till!

 • Reply
  joellemarguerite
  4 januari, 2014 at 11:12 e m

  Hello Katharina
  Whawww!!! beautiful blog
  J'adore
  Bisous de Belgique
  Joelle

 • Reply
  Helenas enkla vardag
  4 januari, 2014 at 11:46 e m

  Jättekul att du skriver om annat också! Du får ju skriva om vad du vill. Säkert får du nya läsare också. ja jag skulle behöva hitta en diet som man kan förhålla sig till jämt. Nu när jag iallafall får lite vardagsmotion, kanske jag blir peppad att motionera mera så småningom.
  Många fina bilder på dig. Kul
  Kram Helena

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  5 januari, 2014 at 12:04 f m

  Jättebra att du skriver om detta, jag försöker själv ta tag i min vikt och mina (o)vanor:). Har börjat träna lite smått hemma och det fungerar bra, ska bara få in rutinen, man glömmer så lätt och det kommer annat i vägen. Men mitt stora problem är att jag äter för mycket.:) Måste minska på portionerna och precis som du skriver också dra ner på det goda söta till endast på (fredag,) lördag. Jag hoppas du kommer skriva mer hur det går för dig, jag vill gärna hänga på och veta mer:)
  Ha det gott vännen
  Kram Maria

 • Reply
  ullie
  5 januari, 2014 at 12:36 f m

  du är jätte fin !! Man ska göra som man vill själv precis o känner sej .
  men man vet hur man vill se ut men det e inte alltis så lätt själv har ja tröttnat o är som jag är ett tag till kram på dej fin blogg

 • Reply
  Maria
  5 januari, 2014 at 12:50 f m

  Du är jättefin vill jag först säga! Men jag vet hur du menar med att kläder kan bli tajtare 😉 Jag är inte heller för dieter, utan skärper till mig med att tänka på hur jag äter. Att inte äta för mycket (bara en portion) och inte för sent och inte för mycket godsaker i veckorna typ. Ska försöka komma igång med motionen också, har inga ursäkter, är nog bara lat och prioriterar fel 😉
  Kram och lycka till med viktnedgången!
  /Maria
  P.s Jag gillar att läsa om lite av varje hos dig, inte bara om inredning, och ibland är det svårt att hålla sig till lite text 😉

 • Reply
  Dagdrömmar och verklighet
  5 januari, 2014 at 1:08 f m

  Att vara gravid över jul är inget jag rekommenderar någon som vill hålla vikten.. Jag hoppas kunna amma som med förra barnet för det är bra för att få tillbaka formen igen, har gått upp betydligt mer denna graviditet än förra vilket känns sådär.. Just nu funkar inte träning så bra för mig, lite kortare promenader då och då. Borde äta mindre sött men allt för ofta slinker det ner fika.. Nu när alla ledigheter är klara hoppas jag på bättre vardagsrutiner med mindre sötsaker. Sedan hoppas jag på en fin vår så jag kan rulla barnvagnen under långa promenader!

  LCHF är inget som tilltalar mig heller. Tallriksmodellen, mindre socker och lite mer motion är nog så bra och brukar ge resultat.

  Lycka till!
  Kram från Malin

 • Reply
  LantlivsAnette
  5 januari, 2014 at 9:53 f m

  Helt rätt, man kan äta allting men inte alltid, jag har levt efter viktväktarna sen början av 90-talet, pasta, ris och potatis och framför allt bröd är sånt vi inte kan leva utan. Lycka till söta du, jag kickar också igång nu, behöver bli lite nyttigare igen efter all julchoklad….Kraaaam Anette

 • Reply
  Fröken i Söder
  5 januari, 2014 at 3:00 e m

  Jag tycker att du är fin som du är, men förstår om du vill komma i kläder som sitter lite tightare. Lycka till och tack för en fin blogg!
  Kram Stina

 • Reply
  Linda
  6 januari, 2014 at 9:18 f m

  Ser i kommentarerna att de säger att du är jättefin och det är du verkligen men det många glömmer är att även om man inte är stor så vill man kanske gå ned några kilon för hälsans skull. Själv gillar jag INTE dieter och har aldrig följt några då de inte verkar hjälpa någon i längden. Däremot så håller jag nu på att testa 5:2 som har visat sig ge positiva resultat inte vara på vikten utan även på flera andra sätt när det gäller hälsan. Jag äter alltså 500 kalorier två dagar i veckan och annars tänker jag inte direkt på vad jag äter förutom att jag inte äter godsaker på veckorna vilket jag inte har gjort på flera år. Det ska bli intressant att se vad som händer och om det händer något genom att leva helt normalt för övrigt. Kolla upp 5:2 och läs, läs så kanske det är något för dig?

  Kram Linda

 • Reply
  Helén i Vilrummet
  6 januari, 2014 at 2:37 e m

  Heja heja heja! Jag tror på dig och du kommer klara det! Har du gjort det innan kan du göra det igen. Det är som du säger, att ändra ett matbeteende. Själv harde jag några kilo som gjorde att jag inte trivdes. Jag körde 5:2 ett tag och kickstartade igång. Det har gjort att jag numera äter på ett annat sätt. Jag vet att jag inte behöver överfulla tallrikar utan klarar mig faktiskt galant på mindre portioner, bara 500 kcal/dag till och med. Nu äter jag inte 5:2 längre, vill inte bli smalare, med tar en 500 kcal-dag då och då för att rensa ur kroppen lite. Det håller mig pigg och alert. Lycka till!
  Kram Helén

Leave a Reply