Enkla middagstipset…

Hallå där..

Ni är ju för söta..track för alla tips…
Någon uppmanade mig att äta mer….
…då började jag faktiskt skratta…..förlåt men det var ett konstigt råd att ge till
någon man inte känner…lite gulligt tyckte jag till och med att det var..;)
Jag kan lova er att äta MER är det sista jag behöver…
Äta mer RÄTT…ja absolut!
 Jag har heller INTE gått ut för hårt då jag börjat..
Jag kan allt det där… Jag HAR börjat försiktigt..
Det KAN ju vara så att jag alltid lyckas börja just i sånna här tider…
Ni vet så här efter jul…mitt i vintern då det går influensa..
Att jag är sjuk KAN ju bero på att båda barnen legat däckade en vecka och faktiskt smittat mig…;)
Det KAN ju vara så att det inte alls har med min träning att göra…
…haahaa jag väljer nog att tro på det sista..

Nog om det..
Ni ska få ett enkelt tips av mig…
Ni kanske redan gör prixis så här men ni får tipset ändå…;)
Djupfrysta kycklingfiléer har vi alltid i frysen.
Förr åt vi inte kyckling så ofta för jag tyckte det var så krångligt att först tina å sen steka……
Det behöver man inte alls..

Häll en god olja på en plåt och lägg på så många frysta filéer du vill ha.
Krydda och stoppa in i KALL ugn. (De tinar medans ugnen blir varm)
Sätt på över och undervärme och ca 225 grader.
Hur lång tid de behöver beror lite på hur många du gör.
Jag hade mina inne i 45 minuter och de blev helt perfekta.

I dag blev det sallad till men det går ju precis lika bra med ris, potatis eller rotfrukter till.

Kanske inget snabbt middagstips men enkelt för du kan ju göra en massa annat under tiden.
Det här var min lunch idag och jag låg på soffan medans kycklingen blev klar.;)
Kram Katarina
Tillägg: Om du tycker att kycklingen blir torr låt den då stå inne längre tid fast i lägre temperatur…
Själva grejen med det HÄR tipset är ju att filén är fryst och man plötsligt kommer på att det är kyckling man vill ha…..alltså hinner man inte tina den först…;) 

kök

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Hem & Trevligheter
  28 januari, 2015 at 7:15 e m

  Superbra tips få jag inte har tänkt på att jag kan slänga in dem frysta. Blir lite smidigare då. 🙂

  Fasen vad du får till dina foton bra. Jättefina!

  Kram Linda

 • Reply
  HOUSE of ADELA
  28 januari, 2015 at 7:23 e m

  Mmmm ser så gott ut och jag brukar göra en blandning i bland med tomatpuré ( not så nyttigt jag vet…;)),. svartpeppar, salt och curry och vips in råa i ugnen i 15 min och sen ut och på med 3 dl grädde. GOTT!:)) Till det ris, fräsch sallad, en kall sås med matlagningsyoghurt, vitlök och lime och servera med bananbitar, clementinklyftor och gärna lite fräscha nötter.

  Kramar
  Adela

 • Reply
  HOUSE of ADELA
  28 januari, 2015 at 7:24 e m

  ….ja såklart in i ugnen igen med grädden i 20 min,…inte bra med halvfärdig kyckling! ha ha…;)))

  Kramis

 • Reply
  Lena
  28 januari, 2015 at 7:34 e m

  Men så smidigt… kall ugn… har jag inte ens tänkt på att man kan. Ska jag testa nästa gång vi har kyckling här hemma.
  Tack för tipset!!

 • Reply
  Mirjam
  28 januari, 2015 at 8:04 e m

  Din Lunch såg smarrig ut! Alltid lika trevligt att kika in på din blogg! /Mirjam

 • Reply
  Pia Gustafsson
  28 januari, 2015 at 8:20 e m

  Smarty! Att jag inte tänkt på det, man kan ju köpa Stinas kyckling i folieformar som man gör samma sak med. TACK! Jag älskar kyckling.. Kraaaam Pia

 • Reply
  Nordhem
  28 januari, 2015 at 8:37 e m

  Smart! Tack för det tipset, så många gånger man inte riktigt tänkt på morgonen att man skall ha något att äta när man kommer hem igen..för att inte prata om planera redan dagen innan hrmpf! Nu skall här slängas frysta kycklingfiléer rätt in iugnen i framtiden: Häpp!

 • Reply
  anettan
  28 januari, 2015 at 8:58 e m

  Jag älskar kyckling. Ser gott och fräscht ut det där. Kram Anette

 • Reply
  Annas skattkammare
  29 januari, 2015 at 12:01 f m

  Tack för tipset!! Älskar också kyckling men det är inte så roligt att hantera.
  Ser mycket gott ut!!
  Kram Anna

 • Reply
  millandante
  29 januari, 2015 at 8:41 f m

  TACK för det tipset!! Så smidigt!
  Ser väldigt gott ut, så kyckling blir det här idag:)

  Milla

 • Reply
  No34
  29 januari, 2015 at 9:35 f m

  Säger det samma, TACK, för det riktigt bra kycklingtipset!!! Perfekt ju!! Samma här Katarina, förbaskad förkylning som inte ger sig. Bara läääängtar efter träning nu, har inte gjort nåt på en månad snart, och abstinensen är stoooor. Försöker mig ut på lugnare PW så länge. Krya-på-Dig-kram från Kate

 • Reply
  Anonym
  29 januari, 2015 at 9:40 f m

  Hej sjukling… <3
  Hoppas du mår bättre i dag!

  Ett tips jag fått av kusinen i London som har en massa bra mattips fr Jamaica (där de äter massor av kyckling!) är att ta fram kyckling på morgon så får den tina i lugn och ro, sedan när du ska laga den, lägg den i ca 150-180g men längre tid så blir den inte torr! jag brukar ha lite buljong i botten om jag gör i ugnsfast form, så blir den riktigt saftig! Det tar lite längre tid men gott! Är man bara hemma är det ju ok, behöver ju inte stå och titta på den… 🙂

  Ett annat… Skär filerna på tvären när de bara är halvtinade, då är det lätt att skära, lite styrsel i dem och sätt ugnen på grill, pensla med lite grillolja och in i ugnen. Det går snabbt och blir gott!!
  Krya på dig!!
  Kram Ulrika

 • Reply
  Sallys hus
  29 januari, 2015 at 11:12 f m

  Hallå vännen!
  Ja men det var ju ett bra tips…bara det att själva grejen var ju att man INTE kommer i håg att ta fram den på morgonen utan har den fryst…;) Du är söt du! Lägre temperatur har jag också ibland då jag har mer tid men med buljong och grillolja har jag aldrig testat…
  Kraaaaam

Leave a Reply