Nu lämnar jag ut mig till er igen……..

Hallå och godmorgon!

Nu var det slut på det fina vädret…
Trist lagom till helgen kan man ju tycka..
Men man kan ju också tycka att det är skönt att känna 
att man med gott samvete kan vara inne och greja o fixa.
Jag softar lite nu först men känner faktiskt förvånansvärt stor lust att städa i dag.
Mattias ska lite hastigt och lustigt åka till Sälen över helgen så den där tvättstugan står still en vecka till…..men det är ju en världslig sak eller hur?
Har vi väntat så länge kan vi vänta några dagar till.
Ibland måste man hoppa på de tillfällen som ges…;)

Hur som helst så blir ju min helg då fylld med en massa annat.

Ex. så kan jag ju jobba i morgon i stället för i dag eftersom städlusten har infunnit sig..;)
 Som ni ser på bilderna i dagens inlägg väntar både dammsugare, 
dammhink och den gula manicken på mig….å en å annan tvätthög 
och saker som är på väg från uterummet..;)

I dag är ju också min vägardag…

Hur har det gått då?
Sakta men neråt..;)
-0,2
 (-0,5 om jag räknar med förra veckans uppgång)
Totalt -3,1kg
Det har nu gått ca 4 veckor och jag känner att jag verkligen börjar komma in i viktväktartänket..
eller snarare jag tänker inte så mycket längre.
Jag har fått många hejarop både här på bloggen och via mail..
Ni är så gulliga!
Tack för dem…de hjälper och värmer...
MEN…
Det kommer också påpekanden som…
Du behöver väl inte gå ner i vikt du ser så smal ut osv…
Jag förstår att det är i all välmening och att man säger så bara för att vara snäll.
Vikten spelar egentligen ingen roll.
MEN…
…det är ju en indikation på att allt går åt rätt håll.
Jag är 1.62 lång och vägde in mig på 70,4
Enligt BMI för en 42-åring är jag därmed överviktig.
Jag har som mål att gå ner till 60kg
Om vågen kommer stanna på 62 eller 58 spelar mindre roll….
Jag har en hel drös med kläder jag inte kommer i.
Jag strävar inte efter att bli trådsmal utan bara att få trivas med mig själv
så att JAG känner mig fin oavsett vad andra tycker.
Jag VET att jag duger som jag är…
Min självkänsla är det inget som helst fel på..;)
Men jag trivs inte…..
….förutom vikten känner jag dessutom att jag vill bli mer hälsosam för att må bra i själen.
 Jag vill äta hälsosammare och jag vill röra på mig mer.
På mig sätter sig kilona naturligtvis över hela kroppen men främst på låren och rumpan.
Det som försvinner först på mig är magen..
Därför är det nog så att jag väger mer än jag ser ut att göra.
Därför är det inte säkert att andra ser så där jätte stor skillnad på mig om jag går ner 10kg…
Men JAG känner det.
Jag skriver om min viktresa här för att jag själv blir oerhört peppad av att läsa om hur andra gjort och jag vet att många blir peppade av att läsa hur jag gör. 
Det känns jätte kul att jag kan få förmånen att inspirera några av er lite lite grann…
Sen plockar man det man gillar och gör sin egen grej av det.
Oavsett om man behöver gå ner 50kg eller bara 5….
Så är det ju något man måste ta tag i..
…..vad man vill väga är ju dessutom upp till var och en.
Nr 1 är ju att bestämma sig.
Nr 2 är att inte skjuta upp det utan börja NU!!!

Nu blev det ett låååååångt inlägg och jag hoppas du orkade läsa…
Om inte är du lika bra ändå..;)

Hej hopp o ha en fab…dag!
Kraaaaam Katarina
Hälsa & Skönhet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  tre nyanser av vitt
  20 mars, 2015 at 10:11 f m

  Du är fantastisk Katarina, heja dig! Jag har alltid varit trådsmal men de senaste åren har det börjat hända grejer. Jag har suttit still och pluggat på min fritid i 3 år och det märks både med konditionen och vikten. Jag har alltid önskat mig lite mer form och nu så är kroppen egentligen ganska perfekt, jag är fortfarande smal MEN jag trivs inte…tycker att magen bullar över jeansen och kläderna sitter inte som jag är van. Vänner kan inte förstå när jag säger att jag inte trivs och KÄNNER att vikten ska ner lite….så den egna känslan är den rätta känslan, folk får säga vad de vill, det viktiga är att trivas själv 🙂 Ha en fin (städ)helg! Kram Marie

 • Reply
  Välkommen Hem!
  20 mars, 2015 at 10:35 f m

  Heja dig!!
  Håller med dig, vikten spelar egentligen ingen roll alls, huvudsaken är ju hur man mår och att man trivs med vikten som man har (eller vill uppnå). Precis som dig kände jag att det var dags att ta tag i träning (även fast jag kan uppfattas som smal) och jag står på min crosstrainer dag ut och dag in… Jag tycker framförallt att det är KUL (hinner att se måååånga tvrpogram under tiden, haha) och så känns det ju på hur kläderna sitter. Vi köpte en våg i förra veckan, har vägrat att köpa en i alla dessa år, men vi behövde den till annat, så nu står den där och jag låtsas i princip inte om den.
  Ja, det blev lite långt här också, haha, men egentligen ville jag ju bara ge dig en KRAM till helgen! 😉
  Judita

 • Reply
  Lena - gott för själen
  20 mars, 2015 at 10:43 f m

  Heja heja! Att satsa på sitt eget välmående är alltid bra, oavsett status innan!

  Kram Lena

 • Reply
  helenekihlman
  20 mars, 2015 at 12:21 e m

  Riktigt bra jobbat! Heja heja…..!!:-) Hoppas du fortsätter dela med dig av din ”resa”, man vill ju veta hur det går såklart:-)
  Och jag tror precis ditt inlägg satte igång nått i min hjärna, nått som säger att efter!!, hihi….:-) helgen ska jag också tänka mer hälsosamt!
  Det är som du säger, det är känslan av att känna sig fräsch och hälsosam och att man trivs med sig själv man vill ha framför allt, sen att ev. några kilon försvinner gör inte så ont heller:-)
  Jag gjorde en viktresa för ett par år sen (-23 kg) men har tjocknat till igen, haha:-) så det är nog dags att dra i handbromsen nu!
  Lycka till i fortsättningen!
  Kram /Helene

 • Reply
  Milla
  20 mars, 2015 at 1:35 e m

  Heja på dig alltså! Visst blir man lite lätt nojig på de där hektona fram o tebax när man väl börjat sin plan, men det kan ju verkligen skilja från dag till dag. De där kommentarerna, i all välmening, är väl ett slags socialpsykologiskt fenomen, som mest grundar sig i sitt egna tillkortakommande, att jämföra sig. Tyvärr har vi ju en hälsostress i dag som kanske inte är helt bra MEN hälsan är superviktig att vi tar tar i själva. Inte vad andra säger. Jag tror man instinktivt känner att man inte mår bra med några kilos övervikt, även om de ”bara” är typ 4-5, så är de ändå vägen till kanske fler. Jag har själv dragit på mig dem, en kombination av olika orsaker skulle jag tro. Mem framförallt är mina blodfettsvärden nära en gräns jag inte vill komma till, och eftersom de var bra för 5 kilo sedan så vet jag liksom vad det beror på. Skitsamma hur det SYNS — ingen ser ju det på samma sätt som man själv KÄNNER. Kämpa på och var lika brutalärlig i fortsättningen, det uppskattas ;=) KRAM!

 • Reply
  Anonym
  20 mars, 2015 at 4:24 e m

  Du är superduktig Katta!!! Ett tips till ”oss” som sitter mycket på våra jobb… STÅ!!! Stå och jobba, det ger susen både på magen, hållningen, rumpan(!!) och faktiskt kilona!! Ja, det är bevisat att det är energikrävande att stå, dvs tar på kilona. Om du inte har det, be din snälla chef om höj och sänkbart skrivbord och sedan köper du en stötdämpande matta. Ryggen mår bättre, axlarna, höfterna… Jag står minst 90 % av tiden, har kommit in i det! (har även skaffat en balans bräda att stå på samtidigt som jag knapprar… 😉 Sååå skönt!!
  Kram vännen! // Ulrika

 • Reply
  Anonym
  20 mars, 2015 at 4:52 e m

  Du är ju fantastisk. Tänk bara att få till ett sånt inlägg. Bara det är en bedrift. Det är väl klart att du gör allt detta för DIG. Inte för någon annan. Jag tycker du är jätteduktig. Själv klarar jag inte sånt. Är alldeles för glad i sötsaker. Kanske borde försöka till sommaren. Ska snart åka till Madeira. Då var det dags för kaffe med nåt gott till. Hi hi. Ha en underbar helg. Kram Inger

 • Reply
  anettan
  20 mars, 2015 at 5:09 e m

  Heja du kloka och fina kvinna. You rock…. Kram Anette

 • Reply
  anettan
  20 mars, 2015 at 5:09 e m

  Heja du kloka och fina kvinna. You rock…. Kram Anette

 • Reply
  Finaste mattan
  20 mars, 2015 at 5:27 e m

  En sak du måste ta i beräkning är att muskler väger mer än fett. Vet inte om du tränar och är muskulös men helt enligt det systemet kan man inte gå. Det är ett dock en bra fingervisning. En person som är 173 cm kan väga upp till 75 kg. Så 60 låter bra, men inte mindre. Bästa måttet är att midjan inte överstiger 80 cm i utandningstillstånd. Gäller för kvinnor, 94 cm för män. Mått är bättre koll än vikt. : )

 • Reply
  Pia Gustafsson
  20 mars, 2015 at 5:33 e m

  Du är så härlig och ärlig. Jag kämpar ju också ja kämpar och kämpar men vill gå ner lite till. Bra gjort av dig att peppa andra och bjuda på dig själv. Kraaaam Pia

 • Reply
  Helenas enkla vardag
  20 mars, 2015 at 5:45 e m

  Heja Heja du är så duktig. Jag måste till steg ett, vilket tydligen är det svåraste för mig.
  Ha en skön helg. Vi är också ensamma imorgon.
  Kram Helena

 • Reply
  hemma hos lilla mej
  20 mars, 2015 at 6:12 e m

  Heja heja !! Du är så himla duktig .Det handlar ju om att må bättre .Jag kämpar här med och det går bra .Ha en skön fredag .Kram Rita

 • Reply
  Annika Hörnhuset
  20 mars, 2015 at 6:24 e m

  Så härligt inlägg från dig =)
  Du är så super duktig och bjuder även på din energi som smittar av sig, hi hi.
  Kram kram Annika

 • Reply
  Ekenäsliv
  20 mars, 2015 at 6:32 e m

  Älskade söta du <3
  Varför sitter jag här och blir tårögd nu då… Jo, för det berör och för att det är viktigt för dig.
  Och för att jag är den där som man kan reta sig på. Den där som liksom inte går upp i vikt..
  Men äntligen mår jag bättre, för jag äter ordentligt och regelbundet och slarvar inte med maten.
  O jag tränar och det gör gott.

  Precis som det gör för dig.. Sällan jag möter människor som är så fyllda av energi, livslust och energi som du är.
  Jo, det gör jag. Men du är liksom lite extra. Bara så du vet.
  Och jag förstår till fullo att DU vill trivas med dig själv, det är väldigt viktigt.
  Du är viktig!
  Nu måste jag göra mig klar då vi ska iväg ikväll, mannen o jag. Hans kollega spelar i ett band så vi ska kolla.
  Loppan ska till farmor o hennes man o myyyyysa <3
  Det är lycka det med att ha så mycket kärlek omkring sig. O imorogn åker vi ner till mamma o pappa och blir bortskämda.
  Underbart!
  Mannen vill slipa o olja bänkskivorna o då vill han inte ha oss hemma, ha ha ha…
  Nope… Måste rafsa fram något i min ekande garderob nu;-))))))
  Puss o kram
  Anna

 • Reply
  Stina I Söder
  20 mars, 2015 at 7:43 e m

  Ha en bra kväll och helg! Förstår precis vad du menar med att gå ner i vikt..jag tycker det känns mycket om man gått upp ett par kilo. Man ser och känner det själv även om omgivningen inte gör det. Bra jobbat med Viktväktarna! Kram Stina

 • Reply
  Anonym
  20 mars, 2015 at 8:08 e m

  hahahm Jag tror inte det är så många människor som behöver oroa sig för det ”problemet” då de flesta tjejer med hård styrketräning kan gå upp cirka ½-3 kilo i muskelvikt på ett år!!! Jag vill ta död på den myten att man går upp i vikt av träning då det krävs så mycket hård träning och det ägnar sig få år. Se gladiatorerna etc

 • Reply
  vardagsvitt
  20 mars, 2015 at 8:52 e m

  Man kan och klarar av allt, bara man själv tror på det man säger!
  Du gör ett fantastiskt jobb så 🙂 heja Katarina!!
  Trevlig helg!!
  Vänligen Marith

Leave a Reply