Rimliga mål

Godmorgon!
Jag funderar en del på det här med kost och träning….
Jaaaa nu tänker jag skriva om det i dag igen…;)
Det upptar mycket av min tankeverksamhet just nu och jag gör allt
för att peppa mig själv så mycket  och så ofta som möjligt…

Jag är som så många andra..precis som en jojo med vikten…
…det går neeeer och det går upp……
Varför ska det vara så förbenat svårt att hålla vikten på en rimlig nivå??
Jag strävar inte efter att bli trådsmal och se ut som då jag var 18..
Det vore totalt orimligt och verkligen inget jag skulle önska…
Men jag skulle vilja hålla en vikt där jag trivs med mig själv.
JA JAG VET….
 ..att muskler väger mer än fett och att man ska mäta i stället för att väga…
Jag är 43 år…jag VET allt det där!!!
Men för MIG är vågen ett redskap som jag använder som en slags indikator
på om det går åt rätt eller fel håll…en snabbkoll liksom..
Dagens bilder är från Maj 2015…
Då var ju mitt mål att komma i vissa kläder lagom till vår Toscanaresa…
Rimliga mål!

Sen hände nåt….
Sommaren kom och man grillar o mullar o äter och har visst fest både lite nu och då…
Sen kom hösten och jag var sjuk större delen av tiden.
När jag inte kan träna så äter jag mer….
Så himla knäppt och jag kan inte enbart skylla på utebliven träning..
jag vet ju det….
Ändå är det ju något i mig som vill skylla allt på den där sega långa sjukan
jag drogs med i höstas…..

Jag har gått upp 8 kilo sedan de här bilderna togs… ÅTTA!!!
…eller 7,5 för att vara exakt….
Jag VET att jag duger som jag är…
JAG VET DET!!!
Det spelar ju ingen roll vad andra tycker och tänker när problemet ligger
i att man inte trivs med sig själv.
Jag vet ju också att jag KAN gå ner….
Det är inte speciellt svårt…
Träna mer och äta mindre….
PROBLEMET är ju sen…..sen då det verkligen gäller att hålla i…
att verkligen få till den där livslånga förändringen….
Därför tror jag att det är absolut nödvändigt att sätta upp RIMLIGA MÅL….
Jag har som mål att se ut typ som på bilden…
fast med muskler…haha…
Jag vill verkligen ha muskler på ex armarna i stället för 
bara mjukt gosigt fluff…haha…
Å ryggen å nacken….där vill jag bli stark så jag slipper värk.
Hur gör ni?
Sätter ni upp mål, når ni dit?? Är ni sådär livslångt duktiga…
…eller är ni som jag…en evig jojo??
Nä hörni…
2016 får bli året då vi tar tag i det här en gång för alla…
Jag har som mål att jag innan jag fyller 44 ska vara mer vältränad än
jag har varit på 20 år…
DET mina vänner är ett fullt rimligt mål..haha….
Dessutom ska jag under det här året laga mer hälsosam mat,
och som en extra bonus kommer jag ju då att vara piggare…

Å som jag skrev i går…ikväll börjar jag styrketräna….
Nu jäääää…….sicken…..ska det bli fart på fluffet….;)
Kram Katarina
Hälsa & Skönhet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Ann
  19 januari, 2016 at 9:28 f m

  Hej!
  Känner igen mig så…
  Det går upp och det går ned, ok att man duger som man är men när jeansen inte går upp över rumpan och det konstant finns ”volanger” ovanför byxlinningen då trivs jag inte. Precis som du är det vågen som är mitt rättesnöre på att det går åt rätt håll, i och för sig väger jag mig bara när jag bestämt mig för att nu får det vara nog! Startvikt och vägning varje fredag! Det finns ju tusen olika sätt att gå ned i vikt med kosten, för mig är det viktväktarnas ideer som passar bäst. Har med åren kommit på att det är sockret och inte fettet som är den största boven! Träning består av raska promenader, ridning och styrketräning. Styrketräningen är framförallt för att slippa problem med nacke och axlar. Vilket faktiskt get resultat tycker dock att det är vansinnigt tråkigt! Nästa sak på träningslistan är längdskidor, införskaffas ikväll! Även om jag tänkt tusen gånger att nu ska jag hålla vikten så är det så förbannat lätt att ramla tillbaka i gamla vanor…..
  Egentligen är det ju vansinnigt enkelt, ät inte mer än man förbrukar! 🙂
  Kram Ann, 46 årig norrländska

 • Reply
  Sallys hus
  19 januari, 2016 at 10:17 f m

  Men hallå där!
  Det lät ju nästan som om det var jag som skrev det där..;) Om vi byter ridningen mot spinning då..;)
  Nu jäsicken kör vi!! Vi får peppa varandra.. heja heja…
  Å längdskidor skulle jag med vilja testa…
  Kram Katarina

 • Reply
  kustnära
  19 januari, 2016 at 10:32 f m

  Ja, du Katarina det där med vikten är nog en följetong för många i vårt avlånga land. Såg en träningscoach på TV i går som gav bra tips och det var att sätta upp små mål till sig själv, familjen, jobbarkompisar m.fl. Varje gång du går in i köket gör du armhävningar mot diskbänken, knäböj el något annat (10ggr av en övning). Hon menade att gör samma sak på jobbet när du går till kopiatorn, går ut på lagret, går in till fikarummet osv. Alla små saker gör något och är bättre än inget. Själv blir det träning hos sjukgymnasten idag för nacke, rygg och höft. Så glad att vi har så bra hjälp på VC och jag får komma och gå när jag vill för min kroniska värk. Ha en bra dag, kram

 • Reply
  Anonym
  19 januari, 2016 at 12:33 e m

  Ja du, inte är det lätt. Men..vem har sagt att det ska vara det. Släng vågen. Har inte vägt mig på 20 år. Man känner väl. Lite volanger är vi många som har. Själv tränar jag 4 gång i veckan med olika pass på Friskis. Sedan snabba 1 timmes promenader 3-4 gånger. Har lite volanger i alla fall. Men älskar God mat och väldigt svag för fika och sötsaker. Men så länge man kan komma i storlek 38 på kläder känns det ändå ganska okej. Fast till sommaren känns det ju värre med lite mage o volanger. Jag tycker ju att du är jättefin som du är. Ha det bäst. Kram Inger

 • Reply
  HOUSE of ADELA
  19 januari, 2016 at 2:11 e m

  Jobbigt kan jag förstå när det går upp och ner. Jag tycker ju i alla fall att du är så FIN som du är!
  Kanske inte rätt läge att säga detta men jag har a l d r i g bantat i hela mitt liv, har aldrig följt en diet, äter allt och springer ju en del och vikten har hållit i sig tack o lov;) Har nu funderingar på att börja gymma lite för att tighta åt sig lite…det skadar nog inte hur eller hur;)

  Många kramar!
  Adela

 • Reply
  Sallys hus
  19 januari, 2016 at 2:26 e m

  Å vilken lycka!
  Kram Katarina

 • Reply
  Sallys hus
  19 januari, 2016 at 2:28 e m

  Hallå!
  oj vad du är duktig med din träning!
  Strl 38 är mitt mål med..;)
  Å vågen…näpp den är min indikator så den behåller jag….;)
  Kram på dig!

 • Reply
  Sallys hus
  19 januari, 2016 at 2:30 e m

  Hallå där!
  Ja de där tipsen var det en träningscoach som pratade om på en Må-Bra kväll jag var på förra året…
  Himla smart om man får det att funka..;)
  Stackars dig som dras med kronisk värk..
  Min värk som kommer o går vet jag ju att jag kan få att försvinna helt med rätt träning.
  Ha det fint du med!
  kram

 • Reply
  Milla
  19 januari, 2016 at 2:40 e m

  Jag vet precis vad du pratar om! Tränar väldigt bra o fokuserat sen ett år, och har ju en vikt nu som är 5-6 kilo mindre än för 4 år sedan. Vi har bytt många kostvanor i stort, men tappar fokus ibland och det märks snabbt. Att pendla 2 kg upp o ned är helt ok men jag försöker att inte gå över det. Just nu tränar jag bra 4 ggr/v och rejäl styrketräning, så kosten får stå tillbaka lite men det finns massor att göra där med. Ska ta upp det vid tillfälle med, det är superkul med pepp!!

 • Reply
  Hem ljuva hem
  19 januari, 2016 at 5:25 e m

  Det här skulle jag kunna skriva en roman över. Det ska jag inte, inte här i alla fall Fniss! jag har ju tränat i många år och mår bra av det, höll väl vikten rätt så stabil. Sedan hände det där som inte fick hända, en familjetragedi. jag deppade ihop, tappade all motivation och så vips så hade jag ätit mig lycklig?? Nopp det hade jag inte utan gått upp 10 kg. Nu har jag gått ner lite men åldern spelar in och förbränningen är inte lika hög längre. Jag vet att jag kan om jag bara orkar lägga ner krutet där det ska vara, men jag slarvar. OOOjj nu blev det ju en halv roman ändå. LYCKA TILL och KÄMPA PÅ. Du duger som du är men jag fattar exakt vad du menar. Varm kram/ Pia

 • Reply
  Anonym
  19 januari, 2016 at 7:15 e m

  Ditt mål ? Jag tycker nog du ser ut om en lien 36:a. Jag skulle nog aldrig träna om jag inte tyckte det var roligt. Älskar att hoppa och studsa. Nu pulspass. Kram kram Inger

 • Reply
  Anonym
  19 januari, 2016 at 8:28 e m

  Bästa Katarina… I-landsproblem… Halva världen svälter och den andra halvan gör allt den kan för att inte stoppa i sig för mycket… Jag vet hur det låter det här redan när jag skriver det och jag ser mig ju själv i spegeln och ställer mig på vågen och kan känna näe nu får det vara nog… Men kära nån den dagen ”kriget” kommer kanske jag är tacksam för de kilona! Visst är det väl härligt att känna sig lite lättare och i fin form för det gör en ju också starkare både fysiskt psykiskt och motståndskraftig mot infektioner…Katarina du är hur fin som helst och en glad och positiv människa… Fortsätt du med träning o sundhet vilket såklsrt är hur bra som helst… Glöm bara inte bort vad som verkligen är meningen med livet… Att få vara lycklig och må bra… Så många som inte är där och aldrig kommer därhän…Jag försöker vara tacksam varje dag… En dag i taget… Visst har vi det väldigt så bra! Fast det vet jag ju att du vet med som gör så mycket gott för så många människor:) Kramar till dig /Rose-Marie

 • Reply
  Sallys hus
  19 januari, 2016 at 9:08 e m

  Hallå där!
  Jag håller med dig i vad du skriver men samtidigt så är det ju så att vi kan ju inte sluta att tycka om ytliga saker som inredning för att det finns fattiga människor…. vi kan ju inte fortsätta leva osunt bara för att vi är så lyckligt lottade att vi inte svälter…..
  Jag VET som sagt att jag duger som jag är men jag TRIVS inte…. har en halv garderob jag inte kommer i…. Ja det är nog ett I-landsproblem…..men det är ju mitt problem…det kan jag inte bortse från pga alla orättvisor som finns i världen… det gör ju inte så att jag trivs bättre….
  Jag är också tacksam över att vi får vara friska och att vi är en familj som älskar varandra…..jag lovar att jag inte glömmer vad som är meningen med livet…;)
  Vissa människor kämpar med vikt och kost, andra med sin ekonomi….många kämpar tyvärr med olika sjukdomar andra är arbetslösa…några kan inte få barn, många har ingen bostad….
  Alla har sina problem…
  Ja du… man kan ju stöta o blöta det här hur mycket som helst… Vi är alla olika och vi tycker olika…
  Vi tycker olika saker är viktiga och oviktiga….
  För mig är min hälsa och mitt välbefinnande viktigt precis som det är med många med mig….
  Att jag skriver om det här på bloggen gör ju inte så att jag tycker att annat är oviktigt…
  Det vet jag att du vet att jag inte tycker..;) Jag bara skriver det i fall det är någon annan som läser det här…;)

  Tack för dina rara hälsningar och ha en fin kväll!
  Kram Katarina

 • Reply
  Anonym
  19 januari, 2016 at 9:53 e m

  Älskar allt du står för och tycker du är en fin människa… Därför kände jag att jag kunde säga det här utan att du tog illa upp… With love Katarina with love… Kramar <3

 • Reply
  Sallys hus
  19 januari, 2016 at 10:09 e m

  Såklart du kan…;)
  Love right back to you… <3

 • Reply
  Sallys hus
  20 januari, 2016 at 12:37 f m

  Haha du är för go du…
  Näpp jag är just nu mittemellan 40 och 42
  Har det mesta på lår och rumpa så då kan man trolla lite..;)
  Jag tycker egentligen att den största vinsten med träningen är att man blir piggare..
  Viktnedgång blir en bonus..hehe..
  Kraaaaam

Leave a Reply