vikten, träningen och kosten

Annonslänkar till stronger och afound

Jösses…jag vet inte hur många gånger jag skrivit:
-Nu får det vara nog!
-Nu är det dags!
-Nu kan det inte bli värre!
-Nu är botten nådd!
-Nu köööör vi…..

Men nu är det ju så….och hur ogärna jag än vill erkänna det så är det ett faktum…
Aldrig tidigare har jag vägt så mycket som jag gör nu…
Jag som lovade mig själv för 10kg sedan att det inte skulle få rasa i väg mer.

Nej jag skriver inte ut vad jag väger….jag är inte redo för det….inte än i alla fall…

Att prata vikt är ju oerhört provocerande för många…
När jag skriver om det här får jag alltid kommentarer som
-Du som är så fin…
-Du vet väl att man ska mäta sig och inte väga sig?
-Du duger som du är!

Jamen jag vet allt det där…jag är ju för tusan 47 år…

Jag har ”fördelen” att min övervikt sätter sig på de ”rätta ställena”
Men nu är det fööör mycket på alla de där ställena och jag mår faktiskt inte bra av att se mig själv…
Jag ÄR överviktig…så är det bara….det är INTE hälsosamt…

Den sk. botten är nådd och jag måste ta tag i mig själv nu innan det blir ännu värre.
Kroppen och lederna värker, i garderoben hänger plagg efter plagg som inte går att få på kroppen längre…

Ändå…
…känner jag mig inte ett dugg motiverad att gå med i viktväktarna som jag ju vet funkar…
Ändå….
…har jag ingen som helst lust att svettas på gymmet..

Favorit tights HÄR och sköna walkingkängor HÄR

Jag ska börja i andra änden…
I dag ska jag börja med en utmaning för mig själv.
Minst 30 min per dag ska jag röra på mig under 30 dagar…
I ur och skur….inne eller ute….men röra på mig SKA jag…
Min förhoppning är att jag efter dessa 30 dagar har blivit förgiftad…

Förgiftad av lusten till att träna….
Å jag vet att jag funkar som så många andra…
Att tränar man….då kommer kosten bli bättre per automatik…..

Jag ska också som en del i min utmaning skriva lite mer om det här med
vikt, träning och hälsa här inne igen…
Jag har ju gjort det i omgångar och jag vet att många blir peppade och uppskattar
sånna inlägg…

Snygga mönstrade thights HÄR Jacka HÄR Linne HÄR

Jag känner mig inte särskild peppad…snarare uppgiven….
Men jag vet att det kommer…och jag längtar dit…
Jag längtar efter att få känna det där suget i magen…
…den där glädjen som spritter….

Den som kommer då man rör på sig…
Är ni med mig?

Dags att damma av favoritträningskläderna från Stronger….du hittar dem HÄR

Kram Katarina

Hälsa & Skönhet livet träning

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply
  Razzy
  24 maj, 2020 at 3:50 e m

  Jag är precis likadan, halvbestämmer mig för att börja, sen går det en vecka eller två sen börjar jag fuska här och där.. Kanske dags för mig med att utmana mig själv så som du gör. Skickar massor med pepp. Kram Eva

  • Reply
   Sallys hus
   24 maj, 2020 at 4:52 e m

   Men tack…ja gör det! en lagom utmaning som inte är ouppnåelig…;)
   Kraaaaam och pepp tillbaka!

 • Reply
  Ann-Kristin
  24 maj, 2020 at 4:14 e m

  Jag går en skogrunda där jag bor på 35 min, jag byter inte ens om, bara mina joggingskor. Samma runda varje morgon, tråkigt, nej. Efter ca två veckor var det en etablerad vana jag inte kan vara utan nu utan saknar om det av någon anledning inte skulle bli av (går 6-7 ggr i veckan och har hållit på i 9 mån nu). Tack vare att jag inte gjorde någon stor affär av det utan bara började gå (vanliga kläder osv) har det blivit av. Nej, jag har inte gått ner jättemycket men har bättre ork i vardagen. Jag tror att stressen att vi ska göra så mycket också sätter sig på vikten. Att varva ner är minst lika viktigt. Sen är jag fullkomligt övertygad om att du vet vad du ska äta…Ta hand om dig! A-K

  • Reply
   Sallys hus
   24 maj, 2020 at 4:51 e m

   Ååå det låter helt perfekt! Underbart att känna så som du gör. Det är dit jag också vill komma.
   Å ja du har nog helt rätt i det du säger…..jag har slarvat lite med sömnen ett tag så det måste jag ta tag i också.
   Kraaaam och tack för att du delar med dig!

 • Reply
  Milla
  24 maj, 2020 at 5:23 e m

  Å jag vet precis vad du menar! Jag har ju tränat på gym i typ 20 år mer eller mindre olika fokuserat men ALDRIG så lite som nu, vad hände liksom, var så pepp i vintras o visste att jag måste pga jobbiga axelproblem (du vet ju!). Jag känner mig nästan provocerad nu av alla ”jobba hemma pepp och jag gör minsann armhävningar mellan Teamsmötena” och det är utmaningar hit och dit…. Jag jobbar inte ens hemma men jobbar för mycket och rör mig för lite och mår inte bra av det, vikten är ju en sak som du säger, men rörelse – kroppen skriker och jag svarar trotsigt emot av nån dum anledning. Det här konstiga läget i tillvaron har verkligen satt slint i huvudet på många vis 😀. Vi var ute på en 5 km PW idag och kände så mycket hur jag mår bra av det, alla fina ljusa kvällar nu – om man inte klara komma ut nu om kvällarna, när ska det då ske, liksom?!
  Tack för pepp – fick fart på mina tankar än mer. Nu gör vi det 😀😀. Kram Milla

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 6:04 f m

   Men åååå…ja nu jäklar sätter vi fart!
   Va duktig du är med både pw och armhävningar.
   Ja fyyy…min axel känns bra nu så den kan jag inte skylla på längre…
   Kram fina du och heja heja

   • Reply
    Milla
    25 maj, 2020 at 9:38 f m

    Haha nej det var inte jag som gjorde armhävningar utan annat folk som gärna skriver om vad de gör hemma mellan alla sina möten och lägger ut bilder på sina hantlar 😀 Örk säger jag

    • Reply
     Sallys hus
     26 maj, 2020 at 9:35 f m

     Hahahaaaaa….oj då…då fattade jag fel…;)
     Jag brukar försöka tänka på att jag ska släppa ner axlarna efter några timmar framför datorn…det är så nära
     ”arbetsträning” jag kommer…haha…kraaaam

 • Reply
  Tina ME
  24 maj, 2020 at 5:24 e m

  Klart att jag är med dig vännen <3. Jag är precis likadan. Minsta motståndets lag liksom. Men nu är jag i en ny uppstart. Jag har lagt om kosten; har tagit bort godis, snacks, bröd, fikabröd och pasta vilket inte är någon större uppoffring egentligen. Förutom fikabrödet :-(. . Jag går långa promenader och power walks var och varannan dag. Sen kör jag mage och armar här hemma. Hur svårt kan det vara… men fasen vad trögt det kan vara när man inte är en träningsmänniska. Men vi kanske kan bli 🙂 Kram till dig och hejja oss!!! //Tina

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 6:05 f m

   Å va duktig du är vännen….utan pasta kan man ju inte leva liksom…;)
   Duktig du är som tränar hemma…det har jag tänkt i många år nu men inte fått till…
   Kanske kommer det nu.
   Kraaaaam sötis

   • Reply
    Inger
    25 maj, 2020 at 12:07 e m

    Hej hej
    Ja jag tillhör ju skaran som tycker du är fin. Men man känner sig bäst själv såklart. Jag tillhör ju dom som absolut i te kan eller vill skippa fika bröd och godis. Just nu har vi heller ingen träning i vår lilla stad. Men jag går med stav 1 timme varje dag i skogen . Går med kompis så vi kan prata ikapp lite i dessa tider. Så å härligt i skogen istället för att man går på asfalt. Det kommer gå bra ska du se. Kraaam Inger

    • Reply
     Sallys hus
     26 maj, 2020 at 9:29 f m

     Hallå fina du…
     Haha…jag veeeeet att du tycker det och du är så snäll du….
     Men precis som du säger så handlar ju det här om MIG och MINA känslor..;)
     Härligt att träna med en kompis…jag har en vän jag inte kan träffa nu pga att de har en son som inte bör få corona.
     Kanske ska ta efter dig där…börja gå ut och gå med henne då och då…
     Kraaaaam fina du!

 • Reply
  Lotta
  24 maj, 2020 at 5:28 e m

  Känner likadant 🤪
  Men om vi är några som startar en ”komigång grupp”och peppar varandra….😊
  Vad tror ni om det ….?
  //Lotta

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 6:02 f m

   Ja det skulle uppenbarligen behövas..;) Kanske finns en sån redan på FB? Tjoa till om du hittar någon <3 Eller om du startar en? ;o)
   Annars får vi peppa varandra här...jag blir superpeppad av att läsa här i kommentarerna vad ni gör..
   Kraaaaam

 • Reply
  Maria
  24 maj, 2020 at 6:20 e m

  Är väl jättebra med motion, för välmåendets skull, men jag går aldrig ner i vikt av det, för mig är det maten, maten och maten. Tränar jag blir jag dessutom mer hungrig och ännu mer sugen på sånt jag kanske inte alls ska äta. Och tränar jag tycker jag dumt nog att jag ”är värd lite gott”
  Nä, för mig är det att äta rätt som gäller, inte unna mig nått förrän jag gått ner de kilon jag vill gå ner, och då unna mig en dag i veckan och då njuta av det.
  hälsar -30 kilo/äter ofta och lite

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 6:01 f m

   Oooooh…shiiiitt va duktig du är, heja heja! -30 är ju hur duktigt som helst.
   Absolut…du har helt rätt i att det främst handlar om kosten…men jag funkar tvärt om mot dig..
   tränar jag vill jag inte ”sabba” det med mat utan äter nyttigare per automatik..;) Tror också man behöver en dag i veckan då man inte har några ”förbud”.

 • Reply
  Ulrica
  24 maj, 2020 at 6:46 e m

  Jag är med dig, och hänger på med samma utmaning så kanske även jag kommer på rätt spår igen. Tycker Lottas förslag om en komigång-grupp vore toppen!!
  Räkna med mig :). Läser Tinas ord och känner mig enormt peppad och samtidigt livrädd.. jag vill ju inte offra godiset, brödet och fikabrödet.. och vill inte träna.. men nu finns det ingen återvändo.. jag kanske också skriver lite om detta på bloggen, har ju gjort det tidigare och det peppar faktiskt en hel del att skriva om det :).
  Heja heja heja bästa du, jag VET att du grejar det!! Nu kör vi, vi verkar vara en hel del här som är med på din resa!!
  KRAAAAM

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 5:59 f m

   Å jaaaaa…nu köööör vi..och Jaaaa skriv på din blogg du med, det peppar och sporrar…
   Kraaaaaam

 • Reply
  Jessica
  24 maj, 2020 at 6:54 e m

  Oj vad jag känner igen mig. Har också ”turen” att det sitter på rätt ställen men vad spelar det för roll när inga kläder passar till slut. Sååå omotiverad till träning, inte ens promenader får jag till. Och sen jag kom i klimakteriet sitter kilona bergfast.

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 5:57 f m

   Ja fy 1000 det där jäkla klimakteriet….det ställer till det SÅ mycket ju…
   Man får tänka att man i alla fall får en starkare kropp..;)

 • Reply
  Malin
  24 maj, 2020 at 7:35 e m

  Känner precis igen mig i det du skriver! Hur svårt ska det vara?? Man vet ju hur bra man mår och hur nöjd man är efter träningen. Kämpa på och lycka till 🙂

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 5:56 f m

   Tack, ja precis så…det är den känslan jag måste hitta och suga mig kvar i den…;)

 • Reply
  Anna
  24 maj, 2020 at 7:58 e m

  Älskade vännen ❤
  Jag ska inte hymla och säga att jag förstår eller känner likadant, för för mig är träningen terapi, energi, livsviktig, nödvändig.
  Utan den mår jag inte bra, den har blivit lika viktig som att äta. Får jag inte trän känner jag mig lika utsvulten som om jag inte får mat.
  Som allt handlar det om att bestämma sig, inte vika en tum utan göra det man satt sig för. Inga ursäkter eller bortförklaringar.
  Gör ett schema eller en lista, precis som du gör på jobbet. Det här ska göras då planerar du in din träning i kalendern, sätt tom så att du får en notis.
  Den person vi har lättast för att svika vet du vem det är? Jo, oss själva! Varför, jo för att det är ju bara vi själva för, far illa av det, det drabbar ingen annan…
  Men vem ska vi leva närmast? Jo, oss själva, därför ska vi ge oss den tiden och den kärleken till oss själva. Det är som att ge sig själv en present.
  Tänk mer som att du ska belöna dig ed ett träningspass, något som du älskar att göra. Dansa, yoga eller what ever! När du gjort säg tio fakturor, då belönar du dig med ett tio minuters pass framför TV:n. Jag lovar att du kan!! Men bara DU kan bestämma dig och ge dig TID för att ta hand om DIG ❤
  Massor av kärlek mn fina goa söta vän, som nu finns på en vägg här hos mig ❤
  Puss o kram

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 5:55 f m

   Du är en riktig förebild du sötaste AnnaPanna… <3 <3 <3 Miss U

 • Reply
  Katarina
  25 maj, 2020 at 4:51 f m

  Hej! Jag känner precis igen mig i allt du säger. Jag börjar att äta nyttigt och röra på mig varje dag MEN efter ca två veckor är jag tillbaka i gamla rutiner igen, tyvärr. Nu har jag också kommit till en punkt där jag måste gå ner i vikt för jag trivs verkligen inte med mig själv och kroppen börjar säga ifrån.
  Det vore så roligt om du skrev mer om din viktresa så vet jag att den kommer att peppa flera av oss andra dom läser dina inlägg.
  Ha det gott och lycka till!

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 5:55 f m

   Men ååå tusen tack det ska jag verkligen göra..
   Å tack för att du delar med dig.
   Ja nu jäklar tar vi tag i det här en gång för alla!
   Kraaaaam och kör på nu, vi klarar det!

 • Reply
  Ida
  25 maj, 2020 at 5:30 f m

  Hur är strongers byxor i storlek? Om man är mitt emellan två, ska man ta den större eller mindre storleken då tycker du?

  • Reply
   Sallys hus
   25 maj, 2020 at 5:53 f m

   Hej!
   Jag skulle tagit den mindre….de ska ju sitta tight..;)
   Jag tror man skulle kunna ha flera strl utan problem. Jag har M men borde nog ha L eller xl….vägde lite mindre när jag köpte…;)
   Jag har kraftiga lår, stor rumpa och smalare midja (i förhållande till det övriga..;)

 • Reply
  Lena Axelsson
  25 maj, 2020 at 10:07 f m

  Så stor igen känningsfaktor…….att det ska vara så svårt att komma igång…..slutade röka vid nyår….lyckats hålla mig rätt bra …men skulle ju må ännu bättre med promenader….ingen problem med tiden är ju 60+……får skärpa mig…Kramar Lena i Färjestaden

  • Reply
   Sallys hus
   26 maj, 2020 at 9:34 f m

   Men woooow va duktig du är! det är ju en superbra present till dig själv!
   Å ja du borde inte ha det svårt att ta dig ut…du bor ju för 17 i ett paradis du…..
   Ta med dig en termos kaffe, ta en långpromenad och njut av havet..
   Kraaaaam

 • Reply
  Mia Malmqvist
  25 maj, 2020 at 1:12 e m

  Känner med dej, det är så svårt att gå ned i vikt. Jag gillar att träna och tycker att vi äter ganska bra, men det gav aldrig någon effekt på vikten. Så när jag skulle köpa ny bh sist och var tvungen att gå upp en storlek, då var det nog!! Jag kör 5-2 och har gått med 4,6 kg sedan i slutet på februari, funkar jättebra för mej.

  • Reply
   Sallys hus
   26 maj, 2020 at 9:26 f m

   Wooow va coolt… jag testade det en gång för många år sen men gav det nog ingen ordentlig chans…
   Jag hade det SÅ jobbigt de där dagarna med bara 500 kalorier… Ska absolut testa igen om det kommer behövas..;) Kraaaam och grattis!

 • Reply
  Anna
  25 maj, 2020 at 5:26 e m

  Är målet viktnedgång satsa på maten! Svårt ta tag i både kost och träning samtidigt. Sedan är ju träning bra för hjärnan och hälsan i övrigt men magrare blir man sällan. Så träna det du mår bra av men vill du se synliga resultat fokusera på ätandet. Lycka till!

  • Reply
   Sallys hus
   26 maj, 2020 at 9:25 f m

   Hej
   Ja absolut…det vet jag…bara det att det inte funkar på mig.. Jag har noll inspiration till att ta tag i kosten men om jag kommer i gång med träningen som är superviktig för kroppen så kommer jag äta bättre….så funkar jag..;)
   Kraaaam

 • Reply
  Birgittha
  26 maj, 2020 at 11:48 f m

  Åh jag hänger på, behöver en push!

  • Reply
   Sallys hus
   26 maj, 2020 at 11:56 f m

   Jamen va bra! Bara att snöra på dis skorna och ge dig ut <3 Kööööör så det ryker..;) Krama

Leave a Reply