Lite lagomt sådär….

 Hörni det är ju snart allahjärtans dag…
Brukar ni fira det?
Jag tycker ju som ni vet att man ska fira allt man bara kan fira…
Sen på vilket sätt man firar kan ju vara lite olika…
 Kladdkaka med spritsad grädde och strösslade hjärtan…
Jamen det är väl ett sånt där lite lagomt firande?
 Det finns säkert hundratals recept på kladdkaka men här får ni mitt…;)
250 gr mörk blockchoklad
250 gr margarin
4 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
Gör så här:
Smörj och ”bröa”en form med löstagbar botten 
Smält margarinet och smält chokladen i vattenbad, blanda dessa.
Vispa ägg och socker, blanda i mjölet och den smälta blandningen.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175gr ca 25-30 min
Kakan ska dallra när du tar ut den. Kyl och servera den kall med vispad grädde.
Jag brukar frysa kakan i flera små bitar. 
Kladdkaka är ju så mäktigt så det räcker ju med en liten bit..
Så tips är ju att baka nu i helgen och sedan plocka fram den 14:e
Små tyghjärtan köpte jag på ICA förra året…
 Å om man inte vill skåla i skumpa går det lika bra med päroncider från ICA…;)
Å hjärtan, å kladdkaka…å päroncider…det smakar väldigt bra när man är lite sjuk också….
Men om du vill fira bara sådär lite lagomt om en vecka
 så kan ju det här vara en alldeles lagom idé…;)
Plättlätt och tog ca 10 min att fixa….
Lite lagomt sådär…;)
Kram Katarina
Okategoriserade

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  No34
  7 februari, 2017 at 8:48 e m

  Precis lagomt” enkel att baka, och den ser riktigt god ut och supergulligt dekorerat!!
  Ha det bäst, kram Kate

 • Reply
  Mamma C
  7 februari, 2017 at 8:50 e m

  Tack för ditt plätt lätta recept, denna ska jag göra.
  Kram Mamma C

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  7 februari, 2017 at 9:06 e m

  Myspys:). Brukar väl inte fira alla hjärtan, men i år har jag faktiskt redan köpt något till D:)
  Gott med kladdkaka, en av mina favoriter. Jag brukar inte ha choklad i min, det måste jag prova.
  Fina bilder
  Krya på dig
  Kram Maria

 • Reply
  Hem ljuva hem
  7 februari, 2017 at 9:30 e m

  Klart man ska fira alla hjärtans dag. Hur bestämmer man själv så klart men en kladdkaka vore ju rätt nice ändå. Kraaam Pia

 • Reply
  Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna
  7 februari, 2017 at 9:34 e m

  Mysigt :). Jag firar inte alla hjärtans dag. Mest för att jag fyller år den 11:e och det liksom blir fest på fest 😉

 • Reply
  Anonym
  7 februari, 2017 at 9:38 e m

  Hej Vännen!
  Tråkigt att du är sjuk nu igen……hoppas du kryar på dig snart. Smarrigt recept måste provas till alla hjärtans dag.
  Kram
  Ingela Pling

 • Reply
  Channal
  7 februari, 2017 at 9:44 e m

  Så fint du har gjort! Vi brukar fira med något litet. Geléhjärtan och något gott att äta.

  KRAM Anna

 • Reply
  Wikers Liv
  8 februari, 2017 at 7:18 f m

  Vad roligt att du tog dig tid att skriva hos mig! 😉 Tack fina du för alla fina Örebrotips! Ja, jag misstänkte att de hade gjort om Makeriet, såg inte lika ut på bilderna som jag mindes det. Vet inte riktigt i vilken del vi bokat bord, bara… Tror det bara var en som typ passade att boka, att det var något som bara var för stora sällskap och något som bara var en bar…? Men det blir nog bra 🙂 Shoppingtips ska absolut kollas upp 🙂 Det hade varit jättekul att ta en fika med dig, men nu vet jag inte riktigt när vi kommer iväg hemifrån, så har ingen aning om vart vi är när det är dags för förmiddagskaffet hihi… och vad klockan blir när vi kommer fram, hur mycket tid vi har över. Eventuellt ska vi förbi vid ett ställe och kolla på en grej också. Kanske kan vi ta dejten en annan gång när ni också har mera tid? Synd att bestämma något nu, som får ställas in för att vi inte är på plats i tid 😉
  Ja, jag kanske ska kolla med mannen min om han brukar hålla några kurser i ”hur man köper klänningar till sin fru”… skratt… Ja, han är faktiskt riktigt bra på att köpa både vackra blommor, klänningar och annat. Det händer kanske inte jätteofta, men när det händer, så har han tänkt till 😉 =) Och det är ofta som han uppmuntrar till köp som jag går och funderar på 😉
  Och ja… jo, vi brukar nog fira alla hjärtans dag på något vis. Lite godis, lite fika, en trisslott, biobiljetter… någonting brukar det bli till nära och kära 🙂
  Krya på dig nu!
  Kram/Maria

 • Reply
  Helén i Vilrummet
  8 februari, 2017 at 8:47 f m

  Å vad sugen jag blev på kladdkaka nu då… Kanske får fixa en till helgen. Annars är jag inte mycket för firande och framför allt inte när det så sådana här kommersiella dagar. Då firar jag hellre helt oväntat, det brukar uppskattas mer. Så där är vi lite olika, du och jag. Men väldans fint har du fixat det, men hjärtan och allt 🙂
  Kram Helén

Leave a Reply