3-rätters

Godmåndag!
Hoppas ni har det bra…vi kliver in i vår sista semestervecka och i kväll går planet hem…
Vårt hus där hemma har varit utlånat till badsugna nära och kära
och vädret verkar ju ha varit strålande så det har badats friskt
har vi sett på bilder man har skickat till oss….;)
 
Jag tänkte stövla in med ett litet menytips så här i början av veckan…
Kanske blev ni sugna på 3-rätters efter mitt förra inlägg??
Om inte kan man ju alltid gå direkt på efterrätten..;)
Vi börjar med en busenkel Bruschetta.
Man kan ju variera i all oändlighet men just den här har jag gjort så här:
Stek skivor av vitt bröd (jag har använt levainbröd) i rikligt med
olivolja på medelhög värme ganska länge…vänd ofta, salta med flingsalt.
Finhacka rödlök och tomat, lägg i en skål. Smula i feta och hackad färsk basilika…
Serverra direkt
KLART!!
Här hann jag inte stoppa min man….haha…
som ni ser så äääääääälskar han den här såsen…;)
 
Torskrygg med wiskeysås champagnesås
 Färskpotatis och kokta primörer till.
 
Fisken har vi ungsbakat efter konstens alla regler….dvs.
saltat och pepprat, lagt den i en form med lite smör.
175 grader tills innertemperaturen är 56 grader 
Så såsen då…
Den som M som synes på bilden kan äta som soppa…haha…
Ni ska få receptet han använder så fort han vaknar..;)
 
Uppdatering: 
Jag var lite snurrig när jag skrev inlägget…
Wiskeysås passar ju bättre till kött…
CHAMPAGNESÅS var det på den här tallriken…;)
Receptet på denna helt magiska sås hittar du HÄR.
Så deserten…
Jamen det här är så gott så egentligen behöver man inte ha något annat…;)
Hemgjord glass som egentligen är parfait men som jag tycker rätt o slätt 
ÄR glass och därför kallar det för det.
Just mitt recept har jag inte i huvudet så jag kommer uppdatera i morgon.
Ni får tåla er till dess…;)
Men ingredienserna är äggulor, vispgrädde och strösocker.
Här har jag smaksatt med Baileys och till det har jag bara kokat i hop 
lite smultron med några skedar syltsocker…..
….eller mjaa det tar ju tid att plocka bra lite så egentligen är
det kanske många i smultronmått mätt..;)
det går ju naturligtvis lika bra med ex. hallon till…
 
Jamen som sagt… ni får tåla er tills i morgon så ska jag uppdatera det här inlägget…
Lite knasigt kanske att ge er recept på 3-rätters…
…..fast utan recept…..
Men det är ju sån jag är…haha…
 
Uppdatering recept 4 port:
 
4 äggulor
4msk socker
2dl vispgrädde
ev 3 msk smaksättning (punsch, Baileys etc.)
 
Gör så här:
Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke.
Vispa grädden i en egen bunke.
Blanda i grädden i äggsmeten och försök att röra så lite som möjligt
(fast det måste ju blandas förstås)
Tillsätt ev smaksättning.
Jag har den offtast utan… då smakar den vanilj…även fast det inte är vanilj i…;)
supergott även med färska bär eller så i smeten.
Häll i portionsskålar och ställ i frysen minst 4 timmar. Gör den gärna flera dagar i förväg
men kom då i håg att ta fram den en liten stund innan servering 
så att glassen hinner smälta sådär lite lagomt..;)
Servera med färska bär eller varm sylt.
 
 
Kram o ha en fin dag!
Katarina
 
Lunch/middag

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Josefine
    24 juli, 2017 at 11:29 f m

    Mums, vad gott det ser ut!

  • Reply
    Fru Eriksson
    24 juli, 2017 at 3:37 e m

    Så gottit & vackert … ❤️
    Ha det så gott!

    /Kram

  • Reply
    Mamma C
    24 juli, 2017 at 9:23 e m

    Såg smarrig ut allting. Ha en bra flight hem nu.
    Kram Mamma C

  • Reply
    Sofia
    24 juli, 2017 at 10:05 e m

    Ser jättegott ut!!! Kram Sofia

  • Reply
    Channal
    24 juli, 2017 at 10:14 e m

    OMG!! DREGEL DREGEL!! SÅ GOTT! Efterrätten med SMULTRON!! Jag dör en smula. Älskar trerätters och den här var nog den bästa jag har sett på länge! Du kan du! Men du… den efterrätten med SMULTRON!

    KRAM Anna

  • Reply
    Maria - Wikers Liv
    24 juli, 2017 at 10:23 e m

    Så gott! Tyvärr orkar jag sällan trerätters utan blir det mer än en så blir det för- och varm 😉 Men allt ser så gott ut som du visar och både Bruschetta och torskrygg är SÅ gott!
    Kram och njut den sista semesterveckan!
    /Maria

  • Reply
    Villa ryttarängen
    25 juli, 2017 at 8:28 f m

    Vilken härlig tre-rätters. Jag slukar allt med ull och hår. Kraaaam Pia

  • Reply
    Villa ryttarängen
    25 juli, 2017 at 8:29 f m

    De ska ju stå med hull och inget annat. Konstigt uttryck egentligen….Pia

  • Reply
    Jenny E
    25 juli, 2017 at 10:48 f m

    Gott! Den snygga kaffekoppen, varifrån är den?

    • Reply
      Sallys hus
      25 juli, 2017 at 4:20 e m

      Hej! Jag har köpt den på Balders hage i Göteborg.

Leave a Reply