När jag blir pensionär….

 …vill jag ha det så bra som jag bara kan…
Jag planerar ju att fortsätta vara gift med mitt livs kärlek och jag hoppas jag har
några barnbarn jag kan lägga en massa tid på.
Egentligen räcker det ju så… men nog vore det trevligt att kunna
sätta lite guldkant på tillvaron lite då och då även då.
Särskilt eftersom man liksom får semester i resten av sitt liv…;)
 
 Så i dag ska jag till en pensionssparkille…
Ni vet en sån där kostnadsfri rådgivning man kan boka in sig på…
Tänkte det var dags att se över mitt sparande och se hur jag bäst kan göra…
Jag har ju eget företag vid sidan av min anställning och jag har inte riktigt koll
på vilka regler som gäller sedan det där gjordes om för ett antal år sen….. 
 Jobb och lite pensionsspar…så ser den här regntunga novemberonsdagen ut för mig!
Hoppas du också gör något trevligt i dag..;)
Kram Katarina
livet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Lena - gott för själen
  9 november, 2018 at 1:04 e m

  Så viktigt det där! Sedan jag började jobba på större företag med kollektivavtal (mot tidigare små familjeföretag) har jag insett hur värdefullt det är med kollektivavtal och vad det ger extra i pensionsavsättning! Jisses vilken skillnad det är. Givetvis kan även små företag sätta av/betala lika mycket som om det fanns kollektivavtal, men det har jag svårt att tro att många gör frivillig. En bra riktlinje brukar vara minimum 4,5% av lönen i pensionsavsättning, utöver det lagstadgade som ingår i sociala avgifterna.

  Kram Lena

  • Reply
   Sallys hus
   10 november, 2018 at 11:14 f m

   Ja jag jobbar ju på ett litet företag men jag har en bra pensionsförsäkring där….skulle tro att den är dubbel mot vad som skulle behövas…;) Men jag har så många år som egenföretagare och låginkomsttagare så jag måste försöka spara undan lite mer nu…innan det liksom är försent…Kram fina du!

 • Reply
  Lena - gott för själen
  10 november, 2018 at 3:10 e m

  Härligt! Då är du nog lyckligt lottad som har en så generös småföretagare till arbetsgivare. Men alltid bra att skjuta till lite eget sparande också. Heja dig!

  Kram Lena

Leave a Reply