Skillnaden på att tycka något är fult eller bara inte vilja ha det själv…

Innehåller affiliatelänkar till Newport
 Ni har säkert tänkt på hur mycket man påverkas i sitt tycke och i sin smak när det gäller heminredning…..
Vi pumpas fulla med inspiration och nyheter från tidningar, socialamedier, butiker osv…
Offta då något nytt kommer ser vi samma saker i en rasande fart både på bloggar och instagram…
Ibland undrar jag om man skaffar en pryl för att man verkligen tycker den är fin
eller för att ”alla andra” har den där saken och att den anses vara ”rätt”..
 
Jag slår mig inte för bröstet alls…jag faller också allt som oftast för saker som jag ser överallt….
Vårt hem är ju också fyllt av saker man kan se hos ”alla andra”..
(Om man ska ha ett hem endast fyllt av unika saker kan man ju bara handla i antikaffärer eller tillverka själv)
 Som svartvita tavlor på gamla filmstjärnor….eller den underbara grapelampan….

…eller ljusstakar från Svenskt Tenn och Richard Hutten.
…eller coffetable books vars enda syfte är att vara snygga där på bordet…
 
 
Men faktiskt, så är det väldigt mycket jag inte alls faller för…
…saker som jag inte skulle vilja ha i mitt hem trots att de är ”rätt”…
…även om jag fick dem gratis…
Jag känner mig såpass säker i mig själv och vad jag gillar så jag skulle aldrig
låta mig påverkas till att skaffa vissa saker som inte passar i vårt hem…
 

 
Ta till exempel bläckfiskljusstakarna som kom som en löpeld…
Helt ärligt tycker jag att de är gräsliga och på riktigt, faktiskt riktigt otäcka…
Kanske för att jag verkligen inte gillar bläckfiskar…
Jag har full respekt för att ni är många som älskar dem…
Å det är ju det som är så bra…
Tänk så trist det skulle vara om alla tyckte lika…
 

 
 
Så har vi alla dessa krukor, koppar, skålar mm från Jonathan Adler...
De syns ööööverallt och är väl en sån där typisk sak som varje blogg och instagrammare
borde ha minst ett par exemplar av för att vara ”rätt ”……
Hmmmm……
Om dem tycker jag väl inte något alls….
De kan väl absolut vara snygga…men….
Inte hemma hos mig….
Jag vet inte riktigt vad det är…om det är alla ansikten jag har svårt för… 
Supersnygga ljusstaken finns HÄR
 
 Mässing och guldfärgat är exempel på en sån sak som jag tycker är superfint
hos andra men valt att inte ha hemma hos mig själv…
Det bottnar i att vi hade det lite ”too much” då det var inne på 90-talet…
Meeen jag kan inte säga att det aldrig kommer in i vårt hem igen…
För det kanske det absolut gör..;)
 
Det är tur att vi alla är olika…tycker olika och känner olika…
det som är rätt för mig kanske är helt fel för dig….
det FÅR vara så!! Det är okej….
Inget är rätt eller fel….
 
Man kan ju tycka att en sak är döfin utan att för den skull vilja ha den själv!
 
Det enda som är viktigt är ju att man omger sig av saker man själv tycker om 
och inte inreder sitt hem efter vad alla andra tycker….
 
 
Ha en supertisdag!
Kraaaam Katarina
Allmänt

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Susanne
  16 oktober, 2018 at 1:47 e m

  Har längtat efter att någon ska våga skriva detta inlägg! Jag tycker precis som dig att bläckfisken är full & att ansiktsmuggen är detsamma. Har funderat på hur olika bloggar (eller influenser som de nu kallas) påverkar varandra både med saker, kläder & språkbruk! Jag som läsare söker efter det personliga & inte efter likheterna, en blogg utan samarbeten är min dröm! Puss till Sally!

 • Reply
  Jessica
  16 oktober, 2018 at 3:36 e m

  Tycker precis som du. Följer en del bloggar och hos nästan alla finns "samma" saker i inredningen. Men du har verkligen en egen stil, en stil jag köper rakt av. Blandar gammalt och nytt, mjuka färger och så fin stil på möblerna. Ditt uterum tex är en salig blandning men såå ombonat och snyggt!! Trevlig kväll.

 • Reply
  Milla
  16 oktober, 2018 at 3:56 e m

  Men åh! Du sätter fingret PRECIS på det jag så ofta tänker! Gah, jag trodde nästan jag var ensam att starkt ogilla bläckfiskljusstaken och så de där ansiktena – burr! – säger jag. Som den där ”hay” handen, huwa! Men man är ju inte den som är den som sprider något slags ogillande utan anledning, utan mer accepterar och tänker att folk är konstiga 😊. Vissa saker faller man aldrig för alls, kanske att man redan återupplevt det. Som jag känner runt marmor tex, som förekom mycket en period på 80-talet och som inte känns rätt för mig nu. Jag var på stan i Sthlm med 3 stilsäkra goa vänner i helgen och de gillar massa design och sånt som jag känner mig absolut likställd inför. Inte för att det är fult eller fint – för mig är det inte alls rätt men kan tycka det är väldigt smakfullt hos någon annan…
  Jätteintressant hur vi påverkas och verkligen gillar en del saker – jag har jättesvårt att hitta min stil bland alla fallgropar. Härligt inlägg av dig och lite modigt – kram Milla

 • Reply
  Annelie
  16 oktober, 2018 at 10:21 e m

  Jätte fint inlägg träffsäkert!
  Tur att vi alla är olika och kan förhoppningsvis acceptera varandras olikheter
  Kram och tack för en härlig och inspirerande blogg
  Annelie

 • Reply
  Ylva H
  17 oktober, 2018 at 8:26 e m

  Du träffar verkligen mitt i prick med detta inlägg. Det blir så tråkigt och mainstream när alla har bläckfisken, alla apor i olika poser mm. Sedan är det ju upp till läsarna att ryckas med i trender eller bara likgiltigt scrolla förbi. Roligare med lite udda ting, som tex Din fina margarinlåda i köket. Tack för en mysig och hjärtevarm blogg som inte bara är en vacker yta utan även förmedlar kärlek, omtanke och inspiration. Kram

Leave a Reply