Ny månad…nya tag…

 Jamen så är den här hörni…
…den sista vintermånaden….också den kortaste månaden vi har…
Å handen på hjärtat, visst har Januari gått rätt snabbt?
Nu börjar ljuset återvända och man känner hur kroppen verkligen börjar vakna till liv.
Mattias och jag har ju bestämt oss för att förändra våra liv en smula det här året.
Vi ska ju leva mer hälsosamt och under Januari måste jag säga att vi båda två
kommit i gång med träningen bra….eller han riktigt bra och jag bra…;)
eftersom jag gillas snön kan jag ju inte riktigt önska bort den, men rent träningsmässigt
så längtar jag tills den försvinner och marken torkat upp så att man enkelt kan ge sig ut på
en pw eller joggingrunda här hemma…
Nu är det trots attdet sandas rena isgatorna här på våra skogsvägar.
Kosten har vi också börjat förändra. Inget radikalt utan bara små små förändringar
som att vi försöker undvika grädde i maten till vardags och att vi verkligen ska få med en massa
grönsaker varje måltid… Det lyckas inte alltid men vi försöker.
Januari får vara en startsträcka och nu i februari ska jag försöka skruva upp det ett litet hack.
Jag tror på långsam förändring. det här med att byta livsstil från en dag till en annan
har inte funkat hittills så det lär inte göra det nån gång…
 
Man märker ju också att det här med att gå ner i vikt blir svårare då man blir äldre..
Fast jag har läst att det inte alls är svårare att gå ner i vikt utan att det handlar mer om att bryta gamla vanor… kroppen behöver inte lika mycket energi som då man var yngre…man är heller inte lika 
vardags-aktiv som då man var yngre och hade barn att ränna efter….
Men jag vet inte….jag vet bara att det är frustrerande att ha en garderob med kläder
som inte går på och en våg som inte vill röra sig åt rätt håll…
Då januari började vägde jag in mig på min tyngsta vikt någonsin
och jag har hittills bara gått ner 1,6kg
Trist men det är bara att bita i hop och ta nya tag…
Vem vet, helt plötsligt kanske det rasslar till och jag vaknar smal som ett snöre en morgon…haha..
 
Å nu vet jag att ni är många som tar fram era pekpinnar och börjar mässa om att man inte ska väga sig, utan mäta i stället…
Då drar jag min pinne tillbaka och säger…..
-Jag gör det också, men vågen är ett viktigt verktyg och den ger mig ett svar 
direkt om det går åt rätt håll eller åt fel. Vågen har räddat mig många gånger från att
frossa i både det ena och det andra kan jag säga….
Man gör som man vill!
Nähäpp dags att starta dagen…
Jag ska lyxa i väg på nagelfix och sedan lunch hemma hos Kajsa
 
Hoppas ni får en härlig dag också.
Kraaaaam
Hälsa & Skönhet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Agnetha
  1 februari, 2019 at 11:50 f m

  Till att börja med så kan det ju vara bra att försöka hålla den vikt man har. Många gånger går man in med hull och hår för att gå ner i vikt men det slutar med några kilo upp istället. Att få in bra kost och motionsvanor och sedan börja dra ner på kalorier mer. Du har det för bra Katarina, tid och råd att unna dig 😊. Tänk tillbaka på småbarnsåren, då många har dålig ekonomi och knappt tid att sitta ner. Bra för vikten iaf. 😉 Trevlig helg!

 • Reply
  inger
  1 februari, 2019 at 12:14 e m

  Ja men det är väl i te mer än rätt att man får det lite bättre när barnen är vuxna. Alla barnfamiljer har det verkligen inte dåligt
  Det handlas som aldrig förr. Nog om detta. Du ser verkligen inte ut att ha ett hekto övervikt. Men det känner man ju själv. Svårt med långa promenader i det här vädret. I alla fall snabba. HUR mycket snö kan det komma? Ha en underbar helg. Kraaaam Inger

 • Reply
  Jessica
  1 februari, 2019 at 4:05 e m

  God em. Vad det beror på vet jag inte men svårt att bli av med några kilon är det iaf. Fast jag ökar motionen och (tror jag😉) minskar matportionerna så händer inget. Å som grädde på moset är jag mitt i klimakteriet!!😨 Att väga mig sitter kvar sen jag gick på Viktväktarna, man vill se resultatet i siffror. Sen känner man ju ändå på kläderna att dom blir rymligare. Ska ge mig på 5:2 nu så få se om nåt händer. Trevlig kväll. Jessica

 • Reply
  Villa Ryttarängen
  2 februari, 2019 at 10:43 f m

  Så sant, så sant alltsammans. Vakna smal som ett snöre… Jaaaa vad kul. Sorry för min knasiga kommentar, klart att det var januari och inte december. Jag ska ta en skottasnö sväng och en skidtur. Det får bli dagens motion. Mellodax i kväll. Kraaam Pia

 • Reply
  Chris
  6 februari, 2019 at 11:05 f m

  Hej! Jag funkar likadant. Att jag väger mig ofta är det enda som funkar. Även om jag tycker att jag försöker vara försiktig med maten så är det med vågens hjälp/användande som det fungerar. Poff sa det när jag gjorde ett avbrott i vägandet. Jag kämpar också. Lycka till!

Leave a Reply