Min första viktväktarvecka….hur har det gått?

Annonslänkar till Stronger
Jamen hallå där…
Hoppas ni har haft en härlig dag så här långt.
Här har vi haft en regnruskig dag så några vidare utomhusaktiviteter har det inte blivit för vårt lilla födelsesdagsbarn… Nä…hon springer snabbt ut på gräsmattan och snabbt in igen….Ruskar sig och skvätter vatten på äkta hundvis…;)
Här är vi mitt uppe i busstund så jag har just sprungit 5 varv runt bordet samtidigt som jag ropat….
-Nuuuuu duuuu…nu kommer jag och tar dig….
Den gölliga lilla vovven springer före med en leksak i munnen och svansen rakt upp….
Överlycklig och supermallig…..;)
 Så landar vi på mattan och jagaleken övergår till ryggmassage….och rumpkli….för är det något hon älskar så är det att bli kliad på alla de där ställena hon inte kommer åt själv….
 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Hur som…nog om vårt födelsedagsbarn…
Jag skulle ju kika in och avlägga viktväktarrapport.
Det har ju redan hunnit gå en vecka. Hur har det gått?
 
MATEN
Jag börjar komma in i tänket mer och mer, räknar pluppar och fyller i, i min app.
Äter mycket mer frukt och grönt.
Jag har hållt mig mätt längre och försöker stoppa i mig något INNAN blodsockret sjunker.
Då jag förut kunnat mula i mig lite av varje efter jobbet för att jag är hungrig har jag nu valt frukt i stället.
Jag dricker mer vatten och de kvällar jag blivit hungrig sent har jag tagit frukt i stället för ex. en smörgås… märker att det där sena ätandet mest är en dålig vana och om man bara slutar  tar det bara några dagar för suget att försvinna.
 
Mål för min nya vecka är att börja laga fler nya recept.
 
TRÄNING
Jag har inte tränat alls ännu. Förra veckan bara målade jag ju så det får allt räknas som träning..;)
 
Mål för min nya vecka är att komma i gång med promenader och komma i gång med min hemmaträning.
 
VIKT
Här har det inte hänt så mycket än…vågen visar -0,6kg
Det gör inte så mycket för jag känner mig glad och nöjd över att jag tagit tag i mig själv.
 
Målet för nya veckan är att sakta men säkert fortsätta minska..;)
Nya fina träningskläder från Stronger kommer göra susen….det är jag säker på..;)
Tights HÄR och t-shirt HÄR
 
Hur har det gått för er som också skulle köra igång förra veckan?
Kram Katarina
0
Hälsa & Skönhet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  2 oktober, 2019 at 7:36 e m

  Vovvebus och mys, så härligt! Härligt med fyrfotade vänner!
  Regn här med, jag har sytt ett par nya kuddfodral. Som om jag behövde fler… 😉
  Jag tycker du ska vara nöjd med 0,6 kilo minus, det är bättre att det tar lite tid, men består i slutänden!
  När det gäller träning och kost när man vill gå ner i vikt har jag läst att hela 70% hänger på omlagd kost men träning hjälper "bara" 30%. Så det gör nog inget att du "bara" har "måla-tränat", du har ju rört dig i alla fall, inte bara suttit =)
  Kram och fortsatt fin kväll till dig!
  /Maria

  0
  • Reply
   Sallys hus
   9 oktober, 2019 at 4:19 e m

   Yes du har så rätt så rätt..;)Kraam

   0
 • Reply
  mamma C
  2 oktober, 2019 at 9:03 e m

  Bättre med en mjukstart än med en rivstart tycker jag.
  All rörelse är motion oavsett hundlek eller vad det nu kan tänkas vara.
  Så heja dig.
  Kram Carin

  0
  • Reply
   Sallys hus
   9 oktober, 2019 at 4:18 e m

   Haha… ja fast just den där hundleken tror jag inte räknas… den varar ju inte mer än några minuter…sen har hon tröttnat..;)Kraaam

   0
 • Reply
  Tina ME
  2 oktober, 2019 at 9:32 e m

  Hurra Hurra Hurra för söta Sally idag <3. Hon är så galet söt ju :-). Och heja dig för att du är så bra och tar tag i det du inte trivs med. Så imponerad. You go girl!!! Kram //Tina

  0
 • Reply
  Milla
  2 oktober, 2019 at 10:46 e m

  Jag läste ditt "fått nog" inlägg för ett tag sedan och startar med att säga Jag Förstår Dig Precis! Det viktigaste vi har är vår hälsa, vår känsla i kroppen, vårt välmående. Oavsett vad andra säger. Jag vet om någon, hur ett par extra kilon – kanske 4-5 gör skillnad på ett sämre vis. Min rygg krånglar, oh när min rygg krånglar gör det ont på andra ställen. En negativ spiral. För mig är träning det som hjälper mot en stel kropp som behöver massa styrka och rörlighet. Likväl, är kosten det som ger förutsättningen att kunna utföra träning och att kunna gå ned i vikt.. Allt i en symbios där man får komma underfund med vad som är bra för just en själv.
  Jag o maken har kört på matkasse (=låda) från City Gross 2 veckor, vi har konstaterat att portionerna vi äter överlag är ganska stora. Jag lagar ofta massor av mat för att få matlådor, men har jag färdiga menyer utgår jag från de portionerna och ja, vi äter nog för mycket när det är vanlig mat – men det funkar när man äter mest grönsaker.
  Jag har kanske tipsat förr men Nillaskitchen.com har massa bra på sin sida, framförallt hennes inlägg under kategorin Hälsofilosofi innehåller massa tänkeställare och saker att jobba med i sitt mindset för att hållbar förändring.
  Kram och fortsatt: HEJA DIG! Kram Milla

  0
 • Reply
  Malin
  3 oktober, 2019 at 8:31 f m

  Så mysigt med hundbus!

  0.6 är bra, det går åt rätt håll, skynda långsamt för åt låta det ta tid att ändra dåliga vanor är ett hållbart sätt att minska i vikt.

  Kul att få följa din resa vecka för vecka !

  0

Leave a Reply