Oxfilépasta när den är som allra bäst…

Hallå där i lördagskvällen…
Stör jag mitt i fotbollen?
Eftersom jag är mindre än måttligt road av fotboll passar jag på att ge er ett världsmästarrecept i stället…
M skrek just något slags frustande jaaaaauuuurååå där uppe så jag antar att det går bra nu…;)
 
Hur som…
Vi har legat vid poolen hela eftermiddagen precis som vi bestämde på vägen hem i förmiddags
och nyss åt vi en sån där världsmästargod oxfilépasta….
Ni vet en sån som skulle varit värd 279kr ute på en fin Italiensk restaurang…
…ja för det är så vi brukar betygsätta maten här hemma, Mattias och jag…;)
I alla fall då vi blir så där extra extra nöjda…som i kväll…
Då brukar vi skåla och säga hur mycket vi plättlätt hade betalat ute på krogen…
Såklart ska ni få receptet…
Fast jag har ju inte följt något recept så ni får kanske inte direkt några måttangivelser…
Men vi försöker…
 
Oxfilé såklart…
Vi tog en bit så det räckte till oss 2 nu ikväll plus att det blev 4 st matlådor…
Fast jag tänker nog inte matlådor till jobbet utan mer att ta fram en helg då man varken har tid eller 
ork att laga mat men är värd en fantastisk middag….;)
 
Skär oxfilén i så stora bitar du vill ha och lägg dem åt sidan.
Fräs en gul lök, gul och röd paprika.
Fräs rikligt med gula kantareller och lägg alltihop i en stekgryta.
Häll på så mycket grädde du har samvete till och låt putra ihop
tillsammans med både kalvfond och kantarellfond. 
Red med lite maizenamjöl och smaka av med peppar och ev. salt…
Inte alls säkert att det behövs.
 
Stek köttet i smör tills det är så där perfekt, krydda med svartpeppar och häll ner i grytan.
Häll vatten i stekpannan och rör runt med en slev så du får loss allt gottigt.
Häll hela härligheten i grytan och ta av från spisen.
Låt inte köttet puttra med från början!…då blir det lätt torrt.
Om du tar i det precis på slutet blir det precis så där mört som man vill ha det…
Ni vet lite som att skära i leverpastej…. 
 
Servera med valfri pasta, hyvlad parmesan och lite basilika.
Vi tog linguine för vi gillar lite tuggmotstånd i pastan.
Självklart smakar det bäst med ett glas rött…
Om man nu gillar rött…å det gör ju vi..;)
Det här köpte vi på en vingård i Kroatien förra sommaren….
Sen behövs bara tända ljus och någon du tycker mycket om så voila…..
…Nu har du en oxfilépasta när den är som allra bäst!
 
Ha en fortsatt härlig kväll!
Kraaaaam Katarina
Lunch/middag

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    E
    29 juni, 2019 at 10:35 e m

    Så härligt o gott du beskriver det! Här rinner snålvattnet nu. 😃

  • Reply
    Anna
    8 juli, 2019 at 12:54 f m

    Å himmel, jag blir ju hungring här mitt i natta 😉

Leave a Reply