Annonslänkar till hemtex, cervera, åhléns och adlibris
Hallå där mitt i veckan…
Jag tänkte att vi tar och kikar på den där förrätten vi bjöd på i lördags så tar vi
varmrätt och dessert i morgon… Då har jag ju tipsat om en hel festmeny sen…
…om ni nu skulle råka behöva en nu till helgen menar jag..;)
När Mattias och jag åkte runt i Toscana för 5 år sedan fick vi smak för bruschetta.
Visst hade vi ätit det flera gånger innan men inte så mycket och så ofta som då…
Och aldrig på riktigt Italienskt vis..;)
Vi fick också lära oss att vi utalar det heeeelt fel…
Vi sa ju bruschetta med sje-ljud… som vi ju gör här i Sverige…
I Italien utalas det ju ”brusketta”…
Så så säger vi nu….utan att för allt i världen vara några ordpoliser…
Huuuu…en sån vill jag aldrig bli…
Nog om uttalet…
Själva tomathacket kan man förbereda innan.
Bara att finhacka tomat, rödlök och basilika och blanda i en skål.
Egentligen räcker det så men på många ställen i Italien får man dessutom mozzarella till…
Nu hade inte vi någon mozzarella hemma så det blev fetaost i stället…
Det är ju dessutom mer smak på feta så jag kan nog tycka att det är stråt vassare…;)
Jag köper alltid färskt levainbröd.
Skär i skivor och dela om du tycker de är för stora.
Stek i rikligt med olja på medelhög värme. Strö över flingsalt.
Vänd ofta och många gånger tills de fått fin färg.
Lägg bröden på en liten bädd av fräscha gröna blad och fördela hacket ovanpå.
Dra några varv med pepparkvarnen och strö ev över någon örtkrydda.
Ringla lite olivolja och ev lite balsamico över hela härligheten.
Å nu är det bara att njuta..;)
Fina assietten hittar du HÄR // Våran gjutjärnspanna till bra pris HÄR
Ljusfat HÄR // Bestick HÄR // Servetter HÄR
Vi fick en hel del över och hacket är precis lika gott dagen efter…;)
Då kan man ha en mysig söndagseftermiddag med sin son som kommer
förbi för att få smaka på lördagskvällens rester…;)
Bruschetta alltså.
Vi serverade en torr Cava till på lördagen och på söndagen dög det precis lika bra med vatten..;)
Kraaaaaaaam Katarina
No Comments