Det här med vikten och maten och träningen…

Godmorgon!
Sista dagen i mars, sommartid och ännu ett steg närmre sommar och värme..
Härligt eller hur?
Något som inte är fullt så härligt är ju det där med vikten..:(
Nu har ännu en helg med allt för mycket gott passerat.
Förra veckan var jag ju sjuk och kunde inte träna..
Hmm.. det är ju alltid bra att ha något att skylla på.
Sanningen är att jag tycker det är segt att komma igång igen.
Jag tycker det tar så mycket tid och jag känner mig inte riktigt motiverad helt enkelt.
Men det här går inte!!
Nää jag tror jag får köra en riktig hälsovecka.
Försöka hitta lite goda nya ”smala” recept och röra på mig varje dag.
En kickstart helt enkelt!
Jag vet ju att om man bara kommer över den där tröskeln så är ju träning underbart.
Man blir pigg och glad och då blir det lättare att hålla igen på godsaker också.
Jag vill ju inte köra någon diet eller banta eller så.
Jag vill klara det här ändå.
Jag vet att jag kan..;)
Här i bloggvärlden är vi ju duktiga på att peppa varandra
 så jag hämtar ny kraft här hos er.
I morgon börjar en ny månad…April…
Det ska bli en bra månad det..;)
Ha en fin måndag!
Kram Katarina
Hälsa & Skönhet

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Ewa
  31 mars, 2014 at 9:54 f m

  Känner att jag har lite för mycke runt mej just nu …..(det är ju då man behöver träningen ännu mer 😉 men energin är borta)men har låtit bli godis iaf och imorse blev det 15 min på löpbandet och det är bättre än ingenting!!!
  Kram på Dej o ha en härlig vecka
  Ewa

 • Reply
  hemma hos lilla mej
  31 mars, 2014 at 10:16 f m

  Ja det är inte det lättaste att komma över tröskeln.Men jag brukar ha helgen att jag får unna mej något men det var ju inte det lättaste i början .Men nu går det bra .Håller tummar och tår för det att det går bra Pepp.pepp till dej .Ha en fin vecka rara du .Kramar Rita

 • Reply
  Villa Björkenäs Backen
  31 mars, 2014 at 10:16 f m

  God morgon Katarina !

  Visst är det det och på nått sätt så tänker man att sommarn närmar sig med stormsteg.
  Men å andra sidan så blir man bara mer sugen när man bestämmer sig….
  Och på nått sätt så känns det ju att livet är här och nu . Man ska väl få njuta men å andra sidan så är det ju så klart att man ska helst inte behöva rulla fram heller eller hur ? 😉

  Jag äter inte pasta ,potatis eller ris.På helgerna blir det ibland potatis.
  Bröd äter jag bara till helgen då jag har tid att baka eget.
  Försöker att äta mycket grönsaker på veckorna ihop med mat.
  Äta ofta och på helgerna så blir det att man nästan frossar i sig av allt det goda.
  Där skulle man behöva hitta en balans.
  Jag har kommit igång med träningen lite hemma träning och promenader men förra veckan var det många möten , kvällspass och natt jobb så då tappade jag farten igen.
  Som du säger bara att man kommer över denna höga tröskeln.
  Jag tror som du att det är nog bra att hitta ett eget sätt…inga dieter så.

  Hoppas att du är på bena nu vännen !
  Ha en fin vecka ! Varma kramar från mig

 • Reply
  Anneli
  31 mars, 2014 at 10:50 f m

  Jag tänker inte så mycket på vikten nuförtiden…………jag fokuserar mer på hur jag mår.

  Det kan vara nog så stressande att hela tiden tänka på och kämpa för att gå ner några kilon.

  För du är då rakt inte ”sjukligt” överviktig, tvärtom ser du ut som en helt ”vanlig” normalviktig kvinna ska se ut!

  Sedan är det ju så att många mår väldigt bra när de tränar och då ska man ju självklart göra det.

  Det är BRA att träna och äta sunt, men man måste få lov att njuta också…………..

  När man kommit upp i min ålder så blir man såååå klok……hi…hi….

  Ha en fin dag nu min vän och njut av solen och våren,
  Kram Anneli

 • Reply
  Pia Gustafsson
  31 mars, 2014 at 11:18 f m

  Samma här. Ontet i höften gör att jag måste ligga lågt med träningen. Vi(maken och jag) ska köra en lågkalorisäsong nu och jag peppar dig till 100% för du kommer att fixa det. Mot beach 2014 eller så får vi plantera en massa vass. Då kan vi bada där.Fniss! Kraaaaam Pia

 • Reply
  Lena
  31 mars, 2014 at 12:07 e m

  Det där med att banta kan man skicka åt skogen tycker jag också! Så skönt att träna och precis som du säger, så är det lättare att göra kloka val när man har träningspeppen i kroppen.

  Själv väntar jag på att kraften ska återvända efter förkylningen.

  Pepp pepp pepp!!!

  Kram Lena

 • Reply
  Dagdrömmar och verklighet
  31 mars, 2014 at 1:46 e m

  Har läst att det tar cirka 20 dagar för kroppen att ställa in sig i nya rutiner, så man får väl kämpa sig igenom några motiga veckor innan man känner att det går lite av sig självt sen! Och blir du sjuk så ska du INTE träna, även om det blir lite segt att sätta igång igen sen.. Ät hälsosamt på veckan men glöm för guds skull inte att unna dig något lite gott ibland, för som sagt, du har ju en snygg kropp redan nu så var inte för hård mot dig själv!! =)

  Kram malin

 • Reply
  Home2tiny
  31 mars, 2014 at 3:01 e m

  Sen jag började äta enl LCHF tänker jag aldrig på mat o vikt, jag äter det jag tycker är gott o det konstigaste är att jag inte går upp ett gram, snarare tvärtom o då har det varit verkligen si o så med träningen. Så för mig handlar det inte om vikten utan att bygga upp en stark kropp som orkar hålla i många långa år till, fokus på träning framöver alltså. Kramisar Tina

 • Reply
  Sabelhagens Olivlund
  31 mars, 2014 at 3:16 e m

  Här är det uppförsbacke nu, jag promenerar flera gånger om dagen med Lykke men det räcker inte. Tränade bra hemma, men har kommit lite ur spår med det. Var förkyld förra veckan och nu är det svårt att komma igång;).
  Du kämpar på bra tycker jag! Heja heja. För mig är det viktigt att det inte blir för omständigt och tar gör lång tid :).
  Kram Maria

 • Reply
  The Place To Be
  31 mars, 2014 at 3:59 e m

  Jag håller med, motivationen har varit lite frånvarande! Men hälsosam mat gör ju mycket för att man ska bli piggare, så jag försöker så gott jag kan att välja bra mat!

  Kram Malin

 • Reply
  Mittgodastefinaste
  31 mars, 2014 at 8:50 e m

  Det blir ju mycket wine and dine och diverse godsaker på helgerna… Det gäller att inte ha kvar några goda leftovers till veckorna… Här har du en med usel karaktär. Jag ska verkligen försöka äta spartanskt nu fram till nästa helg! Jag håller med om att det är segt att träna när man känner sig lite risig..

  Vi gör så gott vi kan!

  Kram och en fin vecka till dig!

  Ska du på stora bloggdagen?

  Kram Jenny

 • Reply
  Stina I Söder
  31 mars, 2014 at 8:52 e m

  Svårast är det ju på helgen. I veckorna tycker jag att det är lättare. Körde 5:2 i höstas, det ger snabbt resultat och man får äta det man vill dagen efter. Kram

Leave a Reply