Varm rödbetssallad

Hallå där!
Måste tipsa er om en världsmästargod sallad.
Om du är i Örebro och funderar på något mysigt ställe att äta lunch på ska du gå till 
Ingeborgscafé och beställa deras varma rödbetssallad….
Alltså vi är heeeelt sålda på den här, både M och jag.
Nu kan man ju inte ränna där var och varannan dag så vi tänkte att man måste
 ju kunna göra den själv hemma…
Så här gjorde jag:
Jag köpte färska förkokta rödbetor (du kan naturligtvis köpa råa och koka själv)
Skivade dem och lade i en form. Så skivade jag chèvreost och la ovanpå.
Nästa gång ska jag ta lite mer.
Värmde i Micron till osten smällt lite lagom och betorna var ljumna.
Så la jag rikligt med blandade salladsblad på en tallrik.
Päron skivade jag och kokade i lättsockrat vatten en liten liten stund. 
Jag ser nu på deras meny att det ska vara vaniljpäron så jag antar att man kan ta vaniljsocker..
Eller så utesluter man sockret helt och hållet..;)
Sen är det bara att lägga upp på salladen och toppa med en god lufttorkad skinka.
Här är vi ju allergiska mot nötter så dem hoppade vi.
 Den här rätten är perfekt som liten förrätt eller som en 
lunch med lite bröd till….eller om du inte är super hungrig förstås..;)
Spinningen avklarad och nu ska jag packa…
I morgon drar jag till storstan på roligheter..;)
Kram Katarina
mat

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Pia Gustafsson
    4 februari, 2015 at 9:17 e m

    Supergott! Jag älskar rödbetor tillsammans med getost. Det vattnas i munnen på mig. Spännande med päron till. Du den där klänningen kommer att sitta som en smäck när det är dags för resan. 8 kg, lätt som en plätt ju.. Fniss!. Du förstår att jag fattar hur jobbigt det kan vara för det är väldigt mycket att gå ner på kort tid. Du är säkert en envis rackare du. Kraaaam från Pia som gått upp två kg. Stööön!. (muskler ? )

  • Reply
    Sabelhagens Olivlund
    4 februari, 2015 at 9:34 e m

    Det är så himla gott med rödbetor och getost. En klar favorit, jag brukar steka kyckling och ha i också, så blir det lite matigare.
    Ha en skön kväll
    Kram Maria

  • Reply
    Anonym
    4 februari, 2015 at 9:53 e m

    Åh va gott 🙂 Sen blir jag ju sådär extra glad när ditt fina matbord syns i dina inlägg… Tror Mio i Kristinehamn är glada också..då jag fick besked idag att det fanns några kvar av den stora modellen Woodstock bord på centrallagret 🙂 Mailade dem igår och beskrev att jag fallit pladask för det bordet tack vare din blogg 🙂 Så idag ringde de och jag kan hämta MITT fina bord om några dagar 🙂 Tummen upp för dig och din blogg. Kram från Ulrika i Värmland

  • Reply
    Sallys hus
    4 februari, 2015 at 10:17 e m

    Men ååå va roligt! Va gullig du är! Du kommer bli supernöjd..;)
    Det är ju ännu snyggare i verkligheten..;)
    Kram Katarina

  • Reply
    Lena - gott för själen
    4 februari, 2015 at 10:52 e m

    Mmmmm, rödbetor och chevré är ju en supergod klassiker. Tack för att du påminde om den!

    Kram Lena

  • Reply
    Maria
    4 februari, 2015 at 11:09 e m

    Åh, det ser supergott ut! Rödbetor och chévre är ju så gott!
    Här blir det förhoppningsvis en snabb sväng in till Storstan imorgon, och sedan en tripp i helgen med övernattning också 🙂
    Kram/Maria

  • Reply
    Channal
    4 februari, 2015 at 11:55 e m

    Oj så gott! Fint dukat bord är pricken över i:t!

    KRAM Anna

  • Reply
    jannice lindell
    5 februari, 2015 at 11:49 f m

    Men nam-nam… Gottigott de drä såg ut!!! Älskar sallader… Härligt att spinningen är gjord=)
    Kul med storstan och roligheter… Ha så fint. Kram Jannice

  • Reply
    Frida Sjöstedt
    10 februari, 2015 at 2:12 e m

    Det där lät ju väldigt gott och enkelt! Måste provas någon dag!

Leave a Reply