Supersmarrig pasta med räkor

 Hej hej!
Hoppas ni har det toppen…
Fredagkväll kan ju vara den bästa kvällen på hela veckan…
En hel lång helg ligger framför…
Jag kikar in för att ge er ett recept på en suuuuupersmarrig
pasta med räkor som kan gå riktigt snabbt och man fuskar o köper färdigskalade räkor…
Som jag gjorde…;)
 Till 6 personer behöver man:
ca 700g skalade räkor
3 klyftor vitlök
ca 1msk olivolja
500 g okokt pasta
2 msk hummerfond
2,5 dl matlagningsgrädde 15%
1,5 dl mellanmjölk 1,5%
0,5 dl vatten
1-2 paprikor
1st purjolök
1st kruka basilika
en halv citron
peppar
ev. salt
chillipulver (eller färsk om du föredrar det)
Lite majzena
0″ style=”box-sizing: border-box; color: #333333; font-family: Roboto, sans-serif; margin-left: -10px; margin-right: -10px;”>

Gör så här:
Om du har färska räkor skala dem annars låter du de färdigskalade rinna av.
Koka pastan
strimla purjolök och paprika och fräs i lite olja.
Finhacka vitlöken och lägg i den tillsammans med
saften från en halv citron, hummerfond, mjölk, vatten, grädde.
Låt sjuda ca 5 minuter. Strö över majzena till önskad tjocklek
smaka av med peppar och ev salt.
hacka basilikan och  fräs räkorna lite snabbt i oljan 
och chillin och vänd ner alltihop i pastan. 
  • Jag toppade med några färska räkor och en kvist basilika….för att det skulle
    se snyggt ut..;)
    1 portion = 13P 
     (men portionerna är stora så tar man lite mindre kan man dra bort några P…;)
    Snabbsallad gör jag så här…
    3 ingredienser..öppna påsarna, skölja tomater och sockerärtor 
    o sen tjoff tjoff så är den färdig..;)
    Ha en fin kväll!
    Kram Katarina
Lunch/middag

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    kustnära
    5 augusti, 2016 at 10:13 e m

    Men gud så gott det ser ut, det måste vi prova.
    Lycka till imorgon!
    Kram, kram

  • Reply
    Sallys hus
    6 augusti, 2016 at 12:20 f m

    Ja du måste prova! Supersnabbt o supergott..
    Taaack det ska bli himla kul men jag är såååå tröööött..
    Står just och bakar pajer här mitt i natten…;)
    Kraaaam

  • Reply
    Belger du Nord
    6 augusti, 2016 at 10:36 f m

    Låter toppengott 🙂
    Härligt fin blogg du har
    // Eva

  • Reply
    Channal
    6 augusti, 2016 at 11:03 f m

    Så GOTT! Nu längtar jag tillbaks till Korfu när jag åt Linguine Marinara!
    När åker ni till Skopelos?

    KRAM Anna

  • Reply
    Annette
    6 augusti, 2016 at 12:34 e m

    Det här inlägget är jättesvårt för mig att läsa i min tfn. Det är liksom för stort, men annars vill jag skicka ett tack :). Var seg idag, men så tänkte jag att jag måste ju ut när jag skrev till sig att jag skulle och du hejade på mig :). Så nu är jag helt slut, men nöjd. Ha en underbar helg 🙂

  • Reply
    Sylvia
    6 augusti, 2016 at 12:46 e m

    Ser smaskigt ut 🙂

  • Reply
    HWIT BLOGG
    6 augusti, 2016 at 3:22 e m

    Perfekt! Det receptet kör vi i dag…ser sååå gott ut!
    Kram från Titti

  • Reply
    Jeanette
    6 augusti, 2016 at 8:29 e m

    Låter kanongott, det ska testas i kommande vecka 🙂

  • Reply
    Gail
    7 augusti, 2016 at 1:34 f m

    Looks delicious !
    Gail x

  • Reply
    Sallys hus
    7 augusti, 2016 at 10:10 f m

    Men ååå va glad jag blir!
    Jag blir glad för att jag får FÖRMÅNEN att peppa just DIG!!
    Heja heja….ös på bara…;)
    Stor kram!

Leave a Reply