Sakta sakta förändras jag

Hallå där…
I dag jobbar jag lite här och där kan man säga.
För tillfället tar jag just en paus och skriver till er…
Jag ska ha möte över nätet tillsammans med pappa och kommunens handläggare
om mammas framtida vård och boende.
Så blir det en sväng till kontoret i Kumla efter lunch och ikväll…

…ja i kväll…då ni….då smäller det…
Då ska jag och M börja med hemmaträning….
Jag har googlat fram 10 övningar som vi ska starta i gång med.

Jag hade ju som ni vet precis kommit i gång med att tycka att gymmet var ett rätt trevligt ställe
då jag fick åka dit tillsammans med min syster……men så snäpptes ju pandemihelveeeeeetet upp
och man ska ju helst inte träna på gym så nu är jag tillbaka på ruta ett igen…

Eller mjjjäääääeeee….det är jag ju faktiskt inte….jag är faktiskt väldigt långt från ruta ett
när jag tänker efter….
Där befann jag mig i våras…innan coach Anna kontaktade mig…

På lördag ska jag berätta mer om själva Anna men nu tänkte jag bara dra lite kort om vad som skett
och vad som händer med mig…..

Vi har alltså träffats ett antal gånger och jag har fått ”verktyg” och olika uppgifter i min resa mot att
bli den bästa versionen av mig själv…….hon som är frisk och stark och lever ett aktivt liv.

Än så länge är just de bitarna ingenting som varken syns eller känns….men
inuti själva mig…..inuti har det hänt massor….
Visserligen har hösten bjudit mig på lite motgångar i form av en mamma som hastigt blivit väldigt mycket sämre
och en vovvetjej som inte alls mår bra…..
Men bortsett från det…så HAR det hänt massor på just den mentala fronten…
Jag både ser på mig själv och tänker på mig själv lite annorlunda nu…
Jag kommer återkomma om det här i flera inlägg framöver för jag tror vi är många som behöver
både bli snällare mot oss själva men också lära oss att sparka på oss en smula.

Just nu håller jag på och tar tag i sömnen….
Min sömn har blivit mycket bättre mot för ett är sedan…
…men den är inte bra än….
Minns ni att jag skrev om klimakteriet och sömnproblem då?
Sedan dec förra året tar jag östrogen och på ca 2 veckor blev mitt liv helt annorlunda.
Från att ha vaknat ca 1 gång i timmen, haft svallningar dygnet runt, mest på natten…
Har jag kanske känt den typen av värmerusning 2 ggr…..

Nu vet jag att ni säkert är många som blir nyfikna så jag ska berätta mer om även detta
så småningom….. Jag skulle kunna skriva HUR mycket som helst om de här bitarna
men för att det här inte ska bli för långt så nöjer vi oss här, för nu…
Så tar vi och benar i sär alla delar och pratar om lite i taget..;)

En magisk torsdag önskar jag dig!
Kraaaam Katarina

Hälsa & Skönhet livet träning

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna-K
  3 december, 2020 at 5:13 e m

  Hej Katarina ! Läste att du tar östrogen mot dina klimakteriebesvär vilket jag kan förstå , men då min mor fick proppar i benen och även flera stroke så ville inte gynekologen rekommendera östrogen i någon form ej heller plåster. Mina besvär var ett rent helvete , sov dåligt svettades helt vansinnigt mycket och humöret var upp och ner. Men jag kämpade på och det är jag glad för idag ( har bara lite lätta vallningar knappt några alls numer) ) Jag ville verkligen inte få stroke eller proppar livrädd då mamma drabbades hårt (hon tog östrogen när det begav sig) . Nu till min två år äldre syster hon fick östrogenplåster som hon hyllade för mig jämt och ständigt. Några år senare fick hon proppar i benet , sedan drabbades hon även av bröstcancer som var relaterat till östrogen behandlingen hon fick. Så tänk dig för att det inte är riskfritt. Jag fick god hjälp av akupunktur som en barnmorska var utbildad att ge och sett goda resultat av , det tog bort topparna på vallningarna och hjälpte mig den värsta tiden. Gissa om jag är tacksam att jag valde att avstå östrogen,

 • Reply
  Agnetha
  4 december, 2020 at 7:22 f m

  Ska bli spännande att få följa med på din resa! Jag är själv ute på en resa just nu😉. Långa promenader med min hund och så har jag fått hjälp med att lära mig hur jag ska äta. -10 kg under hösten och jag satsar på ytterligare 10 kg ner innan sommaren. Fyller 40 år om 1 år och 4 månader och då ska jag vara i toppform 😃. Börjar bli sugen på att träna mera än promenader men väntar tills det blir ”tillåtet” att gå på gym igen.

  Ordning på hur jag skulle äta fick jag efter att tagit hjälp av Anno och hennes tjejer på ShapeUup. Hon har ett fantastiskt koncept, enkelt att följa och man äter helt vanlig mat.

  Hur som helst ska det bli intressant att läsa om din coach Anna.

  Önskar dig en fin fredag och helg. Själv ska jag krypa i säng efter en natts jobb!

  Kram!

 • Reply
  Ulrica
  5 december, 2020 at 10:11 f m

  Jag må kanske vara tvärtemot andra, men har läst på och lyssnat på restriktionerna och fortsätter gå på gymmet nu när jag äntligen kommit igång och går dit regelbundet. Vårt gym har gjort megastora förändringar för att människor ska kunna gå dit på ett säkert sätt. Alla gympass tar lite längre tid då allt ska spritas och tvättas både innan och efter passen, hälften av maskinerna är avstängda och ja.. jag går dit på ett tryggt sätt och nu ska jag bara komma bort ifrån julfika och godis också.. sen KANSKE jag är inne på rätt väg framåt. Så jag hejar på dig härifrån och imponeras av den resa du bjuder oss läsare på!!
  KRAM

  • Reply
   Sallys hus
   13 december, 2020 at 8:03 f m

   Hallå vännen…här kommer ett sent svar..;)
   Tack för alla gulliga kommentarer…
   Jag ska in till dig och skriva lite alldeles strax..;) Är ju där inne och läser men tar mig ju aldrig tid att skriva…SÅ knäppt…ska skärpa mig!

   Ja det är nog precis som du säger…inte särskilt farligt att gå dit…värre med ica och andra affärer.
   För mig blev det himla dumt för någon hemmaträning kommer jag ju inte riktigt igång med…
   Men det snurrar i tankarna i alla fall..;)
   Heja heja dig och hoppas vi kan ses snart.
   Kraaaaaaam

Leave a Reply